Protokoll
LeidandmedEAA.1134.1.30
Kaader9,10
Daatum13.04.1901
Protokolli number3
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

Jüri Reisenpuk on kohtu ` Eesistuja´.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jüri Reisenpuk Peakohtumees
Jaan Laud Kohtumees
Jaan Jaakson Kohtumees

Tulid ette Awwinorme walla inimesed. Tomas Waht Josepi poeg kes StPeterburgi kubermangus Tsarsku-Selski Kreisis ja Jušnitsa wallas elab ja Adam Ninepu Mihkli poeg. kes Awwinorme wallas ja Wästriku külas elab ja palusid walla kohut nende kaupa ja kontrakti kinnitada mis nemad enda wahel krunti rentimise pärast tehnud, järgmisel wiisil

1. Tomas Waht annab oma weike krunt mis Awwinorme wallas ja Wästriku küla maade piiris seisab N 547. Adam Ninepu kätte kahekümne (20) Aasta peale renti peale selle renti ette kolmteistkümmend (13) rubla Aastas. ja maksab Adam Ninepu selle krunti ette igga Aasta Krono ostu raha ja keik teised Kronomaksud. Dessatinimaks. Semski maks ja keik walla maksud. mis selle krunti eest nõutakse omast käest ilma eespool nimetud rentita, mis eest tema Tomas Wahi käest ei mingi suggust tagasi maksmist egga kahju tasumist ei woi nõuda. Adam Ninepu maksab nüid kohe Tomas Wahile wiie Aasta rent se on kuuskümmend wiis rubla (65 Rubl) ühekorraga ette ära, pärast wiit Aastad maksab agga igga Aasta Tomas Wahile kolmteistkümmend rubla renti.

2. Adam Ninepuul on sedda krunti oma tahtmise järel prukida õigus, kas põllut heinamast ehk karjamaast ei tohi agga krunti ei mingil wiisil rikkuda. se on kas sawwi aukude tegemise ehk maa ärawedamise läbbi.  

3. Kui Renti aeg. Kakskümmend Aastad täis saab woib Tomas Waht ehk tema pärijad se krunt oma kätte tagasi wõtta ilma et rentnik ehk renti andja teine teise käest woib kahju tasumist nõuda wälja woetud rikkumise eest. ja kui nemad ei ole uut kontrakti uue aja peale tehnud, kui Ninepu peaks selle krunti peale mõned kõrwalised honed ehitama siis peab tema need kontrakti aja lõppul ära weema.

Selle kontrakti kinnitamiseks on molemad kontrakti tegijad omad nimed alla kirjutanud. Tomas Waht ei moista kirjutada tema palwe peale kirjutas alla. Awwinorme inimene. 

Josep Puk (Allkiri)

Adam Ninepu ei moista kirjutada tema eest kirjutas tema poeg. 

Joosep Niinepuu (Allkiri)

1901 Aastal Aprili kuu 13 pääwal on se eesseisaw suusana lepping ja kontrakt Awwinorme walla kohtule Awwinorme Walla majas kohtu Protokolli üles kirjutamiseks ja kinnitamiseks Awwinorme Walla inimese Tomas Waht Josepi poja poolt kes St Peterburgi kubermangus Tsarku selski Kreisis ja Sosnitsa Wallas elab ja Awwinorme walla inimese Adam Ninepu Mihkli poja poolt kes Awwinorme wallas ja Wästriku külas elab ja on need kontrakti tegijad walla kohtule tuntud ja teatud ja nemad õiguse wõimelised enda vahel kontraktisid ja leppinguid teha: ja on nende kontrakt tänasel pääwal wallakohtu Akti romotuse üleskirjutud ja kohtu poolest kinnitud sanud. ning on Tomas Wahi eest kes kirjutada ei moista tema palwepeale. Awwinorme Walla inimene Josep Pukk Maddise poeg kes Wastriku külas elab allakirjutanud ja Adam Ninepu eest kes kirjutada ei moista tema pealwepeale tema poeg. Josep Ninepu kes Wästriku külas elab allakirjutanud.  

J. Reisenpuk. (Allkiri)

Jaan Jaanson (Allkiri)

Jaan Laud (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)

sel 8 Septembril 1901 Adam Ninepule kopia wälja antud. 80 Koppiku Stempelpaberi peale. Kirjutaja Schulbach (Allkiri)

Adam Ninepu maksis Tomas Wahile wiie Aasta rent ära ennemalt kätte antud kolmkümmend rubla ja kontrakti allakirjutamise juures kolmkümmend wiis rubla ülepea 65 Rubla.

Tomas Wahi eest kirjutas Josep Puk (Allkiri)

Eesistuja J. Reisenpuk. (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)

Sel 19. Aprilil 1902. maksis Adam Ninepu Tomas Wahile wiisteist kümmend rubla 15 rubla renti

Wallawanem J. Kalaus. (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)