Protokoll
LeidandmedEAA.1134.1.30
Kaader8,9
Daatum23.03.1901
Protokolli number2
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

Jüri Reisenpuk on kohtu `Eesistuja`.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jüri Reisenpuk Peakohtumees
Mihkel Toming Kohtumees
Jaan Laud Kohtumees

Tuli ette Awwinorme walla ja Tõnusaare küla inimene. Johan Unt Maddise poeg ja palus wallakohut et tema tahab oma wara pärast testamenti teha et kudawiisi tema lapsed peale tema surma tema wara päriwad:

1. Oma pobboli krunt N 419 mis Awwinorme wallas ja Tonu saare küla maade piirides seisab luban mina peale oma surma oma wanema poja Mart Untile pärida ja ei ole teiste lastel selle küllest ei midagi jaggu egga selle pidamise õiguse eest tasumist nõuda ja peab tema oma Emada Liisu Unti kunni tema surmani ausaste toitma. Keik liikuw warantus parib ka minu poeg Mart omale 

2. Minu teine poeg. Jürri Unt kes minust lahus elab ja kellele mina olen üks elumaja ehitanud pärib se maja kus tema elab. ja olen mina temale ära lahkudes üks hobone 40 rubla wäärt üks wanker 20 Rubla wäärt ja hobose riistad 10 rubla wäärt annud. ja ei ole temal selle pärast minu warantosest enam ei ühtegi jaggu saada.

3. Minu kaks tüttard Kadri 40 Aastad ja Marri kes 24 Aastad wana kes wäljas teniwad päriwad kumbki minu liikuwa warantose küllest 10 Rubl. mis minu vanemb poeg Mart peab neile peale minu surma välja maksma, kui minu tüttred ei peaks mehele minema siis woiwad nemad oma elu otsani Marri minu majas ja Kadri Jüri majas elada

4. Minu neli tüttard kes mehel Ann Kiik, Lenu Jõggi, Kai Tomik ning Liisu Tomik ei päri minu järel jädawast warantusest enam ei ühtegi jaggu sest et nemad on mehele minnes omad jaud kätte sanud ja mina nendele pulmad piddanud.

Wiimaks palun mina keiku kohtosid ja kohtu ametnikkosid seda minu testamenti selle jõu sees pidada kuda wiisi mina olen üleskirjutada lasknud ja et se muutmatta jäeb.

Juhan Unt ei moista kirjutada tema palwepeale kirjutas alla.

Jüri Pärn. Madise poeg. (Allkiri)

Otsus

Wallakohus on Juhan Unti palwe peale tema testament. Akti romotuse üleskirjutanud ja saab sedda peale tema surma tema parijattele teada andma

J. Reisenpuk (Allkiri)

M. Toming. (Allkiri)

Jaan Laud. (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)