Protokoll
LeidandmedEAA.3084.1.5
Kaader95
Daatum04.03.1911
Protokolli number3
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
H. Lang Kohtumees
T. Bamberg Kohtumees
M. Pranno Kohtumees
H. Pauls Kohtumees
K. Aron Kirjutaja

Tuhat üheksa sada üheteistkümnendamal aastal Märtsi kuu neljandamal päewal ilmusiwad Kaiu walla kohtusse Kaiu walla talupoeg Jüri Jakobi p. Penter ja Juuru walla talupoeg Kustas Augusti p. Aron, kes kohtule isiklikult tuntud on ja palusiwad selle kohtu akti raamatusse oma suusõnalist lepingut üles kirjutada, mis järgmise on:

Mina Jüri Penter müün oma Kaiu wallas Kaswandu külas olewa "Rumbi" koha peal olewa liikuwa waranduse, mis järgmine on: kõik krundi peal olewad karja maa ja põllu ajad, köök, kaew, kuur mis aidaga ühe katuse all on, kaks heina küüni, kelder, kaheksa paari wilja wärawaid, hobuste ja weiste sõimed, heina wedamise korw, kaks wana rege, kaks palgi kelku, ühed sahkwarred, pliida löörid korstnaga, uste hinged ja käerauad, rukki orase põld ja ristikheina põld peawad külwatud olema, kahesaja rubla eest, wiiskümmend wiis rub. on maksetud, üks sada nelikümmend wiis rub. jäeb weel, mis koha ära andmise juures saab ära maksetud.

Seda tunnustawad oma allkirjadega mõlemad pooled tõeks ja see leping on pärast akti raamatusse sisse kirjutamist pooltele sõna sõnalt ette loetud.

Jüri Penter [allkiri]

K.Aron [allkiri]

Et Jüri  Penter ja Kustas Aron kohtule isiklikult tuntud ja et neil on õigus oma waranduse üle walitseda ja et see akt neile ette loetud enne alla kirjutamist, seda kinnitab Kaiu walla kohus oma allkirjadega.

Eesistuja H.Lang [allkiri]

Liikmed T.Bamberg [allkiri], M.Pranno [allkiri], H.Pauls [allkiri]

Kirjutaja K.Aron [allkiri]