Protokoll
LeidandmedEAA.3532.1.4
Kaader44,45
Daatum28.09.1884
Protokolli number30
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Märt Gröön Kohtumees
Tõnis Sarepera Kohtumees
Jaan Taalmann Kohtumees

Weiksest-Kõppust Tõnis Nõmmits tuli kohtu ette ja kaebas et Ann Müürisep temal järel seiswad asjad ärawarastanud ja lõhkunud ja nõudis:

Ühe madratsi eest mis A. Müürisep ära lõhkunud 2 Rubla

Üks siidi rättik ära warastanud 3 R.

50 paari wihtu 1 R.

Ühe lilla willase põll 1 R.

Üks paar willased kirjud sukad 30 K.

Kaks ninarätikud, teine kirju teine walge 15 K. = 30 K.

Ühtekokku 7 Rubl. 60 Kop.

Weiksest-Kõppust Ann Müürisep käemees oma mees Juhan Müürisep wastas eesseiswa kaebtuse ja nõudmise pääle:

Madrats olla puie päält maha kukunud ja olla Tõnis Nõmmitse ema ütelnud et see madrats lõhki olnud ja mitte siis läinud ja olla poeg Tõnis Nõmmitse käes.

Üks wana siidi rättik olla Tõnis Nõmmitse 8 aastase lapse käes olnud kes teda palunud sellega oma pääd patsi teha, tema tõmmanud säält ühe ääre küllest ja teinud lapse pää patsi ja jäänud rättik jälle lapse kätte.

30 paari wihtu on tema küll Tõnis Nõmmitse ema käest 65 Kop. eest saanud, willasest põllest tema ei tää niisama ka paar sukadest ja kahest nina rätikust.

Weiksest Kõppust Ell Wenderström tulli ette ja andis tunnistuseks et Ann Müürisep Nõmmitsal pool piduse siidi rätiku katki kiskunud nii sama ka kirju nina rätiku keda ta seene kotti suhu sidnud ka on Ann Müürisep temale ise ütelnud et tema madraskid puije päält ära wötes lõhki tõmmanud ja et ta T. Nõmmitse ema käest 30 paari wihtu saanud keda ta külasse wiinud ja arwab tema et ta wihte eest midagi maksnud ei ole.

Otsus:

Ann Müürisep maksab tunnistuse põhjusel Tõnis Nõmmitsel kahe nädali aja sees ühe siidi rätiku eest 1 Rubla ja ühe sitsirätiku eest 15 Kop. Ühtekokku 1 Rubl. 15 Kop. wälja ja saab Tõnis Nõmmits muu asjade nõudmisega rahule sunnitud et tunnistust ei ole.

See otsus sai kuulutud mis pääle kumbagil midagi ütelda ei olnud.

Kohtumees: M. Gröön (allkiri)

Kohtumees: T. Sarepera (allkiri)

Kohtumees. J. Talman (allkiri)

Kirjutaja: Heinrichsen (allkiri)