Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.26
Kaader44,45
Daatum01.07.1889
Protokolli number6
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karel Wilbiks Kohtumees
Jaan Hawel Kohtumees
Johannes Pinberg Kohtumees
Eduard Allas Kirjutaja

Kaebaja Priidu Sepphaamer Saaremaalt, kaebab, et tema ostnud riiet kahe pükste ja kalewit ühe westi jäuks, niisama ka woodri riet ja kõrwalisi tarwitusi kokku 5 rbl. ette ja wiinud need riided Saunja külasse rätsepa Jaan Aawiku kätte teha, see aga rikkunud need riided hoopis ära, nii et koguni selga ei passi, ja nõuab nüüd neid riideid Jaan Aawikule jättes, temalt oma riiete raha 5 rbl.

Kaebataw Jaan Aawik ütleb selle kaebtuse peale, et kui see Priidu Sepphaamer need riided tema juure teha toonud, on tema westiriide äramõetes kohe ütelnud, et sest mõedujärel westi wälja ei tule, nimetetud Priidu Sepphaamer aga käskinud siiski niisuguse teha, kui wälja tuleb. Jaan Aawik tõi ka need riided kohtusse kaasa, kus ilmus, et westi jauks ainult 1/2 küünart musta kalewit on toodud, 5 küünart walget puldoni ühede pükste ja 4 küünart halli shärtingu seltsi riiet, mis koguni kokku kõrwaliste tarwitustega 5 rbl. wälja ei tee, waid takserimise teel ainult kõik kokku 2 rbl. 68 kop.

Kohus tegi otsuseks: Priidu Sepphaamer wõtku need riided wastu, sest nimelt seda westi, mis üle ta kõige rohkem nuriseb, ei saagi riide wähesuse pärast suuremaks teha ja maksku Jaan Aawikule nõutud 80 kop. tööraha nende riiete eest ära.