Protokoll
LeidandmedEAA.2607.1.3
Kaader3
Daatum09.02.1868
Protokolli number
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused

Pisallo kabbeli köster Robert Hirsch, teeb selle omma, teine pool lehhe külje peal nimetud, sullasega Juhhan Tõns sedda kaupa, et Juhhan Tõns, lubbab nenda kui õige sullase kord on keik temmale seatud maia tööd truiste tehha, omma perremehhe wasto sõna kulelik olla ka selle polest, et temma omma asjade toimetamiste pärrast mitte ei woi koddunt ärra minnna, olgo päwa, ehk ö aegus, muido kui peab omma perremehhe käest lubba küsima.

Köster R: Hirsch lubbab selle eest omma sullasse sele, Juhhan Tõns, aasta palgaks 25 rubla h. rahha nenda paljo pastlid, kui temmal ärrakulluwad. Ühhe aasta üks paar ued sapad, mis temma 1867 aastal on kätte sanud, ja teise aasta, s.o. 1868 ued sapa pead ja nenda ka eddespiddi ikka; ülle selle 1 wak kartohwlid igga aasta Köstre põllo peal ja mahha panna, ja 3me sao-ma heinamad, mis eest temma emma temma ridid peab parrandama.

Tenistusse aasta on sest 2sest Mai ku päwast arwata, nenda kui se 1867 a. Pisallo koggokonna kohto protokolli ramatus temma kirriko mehhe ammeti polest on üllespandud.

Sel 9mal Weebr. 1868

Robert Rirsch

Juhhan Tõns