Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.26
Kaader40
Daatum11.02.1889
Protokolli number2
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused

Ääremärkus esimese otsuse kohta:

Kohtu otsus täidetud 11. Webruar 1889.

Ääremärkus teise otsuse kohta:

Kohtu otsus täidetud 11-13 Webr 1889.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karel Wilbiks Kohtumees
Jaan Hawel Kohtumees
Johannes Pinberg Kohtumees
Eduard Allas Kirjutaja

Kaebataw Mart Toomingas, kes protokolli järel 28mast Jan s.a. No 1. Hans Kadaka üteluste järel ka kaassüüdlane on, ütleb et tema sest Mart Borni käest warastatud toidukraamist ühtegi ei teada, teda ei olla sellkorral kodugi olnud ja ajab kõik küsimised tagasi ja käsib tema naese käest, keda ta isi ilma kohtu käsuta kaasa toonud, küsida.

Kohus mõistis: Et Hans Kadak Mart Borniga 25 rbl. palgaga aasta peale leppinud, saab see tale aastaseks palgaks arwatud, et Kadak aga peremeest warastama hakkanud, peab ta warguse päewast arwates teenistusest lahkuma, kus temale selle päewani teenitud raha palgaks arwatakse, see teeb 19 rbl. wälja; sellest rahast saab aga maha arwatud: 7 rbl. mis juba palgast käes on, ja peremehele kahju tasumiseks: warastatud ja ära söödud liha ette 1 rbl 60 leisika leibade ette 1 rbl 20 kop look 1 rbl. wankri juhiwits 50 kop. Mart Bornile warguse otsimise ja kohtu käimise kulu 1 rbl. Kokku 4 rbl. 70 kop. Seega saab Hans Kadak weel palka 7 rbl. 30 kop. kohtus peremehe käest wälja makstud. Aga Hans Kadak peab warguse pärast 3 rbl. trahwi maksma Rummu walla laekasse.

Teiseks ehk  küll Mart Toomingas oma süüd salgab, saab ta trahwitud kui warguse wastuwõtja kahe päewalise kohtu puuris istumisega, ja et ta minewa kord kohtusse tulemata jäi istub ühes warguse wastu wõtmise trahwiga peale selle ühe päewa, kokku kolm päewa puuris.