Protokoll
LeidandmedEAA.2558.1.76
Kaader12
Daatum17.12.1915
Protokolli number12
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused

Tuhande üheksa saja wiieteistkümnemal aastal Detsembri kuu seitsmeteistkümnemal pääwal ilmusiwad Laimjala walla kohtuse talumehed Laimjala wallast Feodor Päästel ja Wassili Toompu ning aawaldasiwad, et Wassili Toompu on Feodor Päästel käest rentinud maa kolmsada ruut sülda põllu otsast wastu suurt post maandeet kaupmees Arjuti poe kõrwal, mille peale maja on ehitanud järgmiste tingimistega:

1. Renti aeg hakkab tänasest pääwast nelja kümne aasta peale see on kuni seitsmeteistkümnema detsembrini tuhande üheksasaja wiiekümne wiiendamal aastal.

2. Iga aasta maksab Wassili Toompu Feodor Päästele wiis rubla renti, mis aasta lõppuks see on 17 Decembriks peab makstud olema.

3. Wõttab Toompu oma peale kiwi aja mis tema rendimaa ja Kahtla mõisa maa wahel on, kordas pidada ja harida, et selle aja läbi mitte Päästeli põllule kahju ei tuleks.

Weodor Päästel [allkiri]

Vasili Toompu [allkiri]

1915 aasta Decembrikuu 17 pääwal Laimjala walla kohus seega tunnistab, et seesiinane suusõnaline lepping, mis talu meeste Feodor Päästel ja Wassili Toompu wahel tehtud, kes mõlemad walla kohtule tuntud, on kirjutautd akti raamatu esimese jäusse No 12 all, siinjuures peale ette lugemise oliwad mõlemad sellega rahul ja kinnitasiwad oma allkirjadega.

Kohtu liige G.Tamkiwi [allkiri]

Kirjutaja: A.Küng [allkiri]