Protokoll
LeidandmedEAA.3419.1.3
Kaader65
Daatum15.01.1874
Protokolli number
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Andres Pusep Peakohtumees
Jürri Posep Kohtumees
Jaan Pusep Kohtumees

Protokolli põhja peal sest 8mast Januarist sai Willem Kutt ette kutsutud ja räkis, et temma ei olle ühtegi muud näinud, kui et Hinn Kuusk rebbinud Hans Lillekambi akna al ja seal olnud Hansu ninna tupppa tulles werrine. Toas näinud temma, et Hans Lillekamp tulnud enne tuppa ja seal tulnud Hinn Kuusk järrele ja hakkanud tedda jälle karwust kiskma.

Ann Kütt ettekutsutud, räkis, et temma näinud, kui Hinn Kuusk essite wötnud Hans Lillekambi kinni pannud mahha ja lasknud pölwile rindade peale, teist korda wötnud akna al kinni ja kiskunud karwo piddi ja taggunud pead wasto maad. Siis tulnud Hans tuppa ja olnud ninna allune werine, Hinn Kuusk tulnud kohhe järrele ja wötnud jälle Hans Lillekambi kinni ja surrunud wodi wahhele mahha.

Hinn Kuusk räkis, et temma mitte ei woima Willem Kütti tunnistussega rahhul olla, sest nemmad ollema wihhamehhed.

Tõnno Kaal, ettekutsutud, räkis, et temma näinud, kui Hans Lillekamp koddo tulnud, näinud temma, et Hans Lillekambil olnud ninna allune werrine ja olnud palle nukkad katki, olnud werised ja ütlenud, kui perremees tedda on söma kutsunud, Hans Lillekampf, Hinn Kuusk tappis mind ärra.

Johann Lorits räkis, mis ta minnewal Kohtopäewal mitte ei teadnud, et Hans Lillekambil olnud ninna allune werrine, kui ta tuppa tulnud. Peale selle räkis Lorits, et Hinn Kuusk ütlenud, mikspärrast hobbosed märjad olnud, ja söimanud teineteist, agga temma polle mitte tahhele pannud, kumb enne teineteist söimama hakkanud.

Moisteti: Et Hinn Kuusk maksab 3 rubla trahwi, et ta on mitto korda Hans Lillekampi peksnud ja kiskunud. Hans Lillekamp ei sa mitte ommad hobid makstud, et temma halwad sannad Hinn Kusel wasto pannud. Johann Lorits maksab üks rubla trahwi ladikusse kaksipiddise räkimisse eest.