Protokoll
LeidandmedEAA.2532.1.3
Kaader93
Daatum02.05.1886
Protokolli number16
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Mihkel Sengbusch Kohtumees
Toomas Kiwinuk Kohtumees
Karl Wärtmann Peakohtumees

Kohtukorra pärast olid kohtumehed koos. Peakohtumees Karl Wärtmann. Kõrwasmehed Mihkel Sengbusch, Toomas Kiwinuk. Kirj. Karl Waarmann.

Madli Sengbusch Juhani naene tunnistab, et Liisu Lutrussen Jaagu naene, nende toas tema mehe kuuldes nenda rääkinud, ütteldes, et Kui Joosep Raudsep minu lapsi nenda palju teutab, sepärast wõib Joosep Raudsep kiriku sant olla, ja tema lapsed, ja lapselapsed. Aga neid Joosepi teutamise sõnu ei olla Liisu mitte rääkinud. 

Liisu Lutrussen ütleb, et tema ei ole muud Madli Sengbuschi wastu rääkinud, kui et Joosep Raudsep minu lapsi teutab hooraks ja wargaks, ja nemad seda ei ole, ja minul ei ole ühtegi Joosepiga wõlgu. Sepärast nuheltakse iga ühe pattud tema oma kätte kolmandamast põlwest saadik.

Joosep Raudsep nõuab ikka seda, et Liisu Lutrussen on seda rääkinud, et Joosep Raudsep olla hul, ja rumal, ja kui tema ise weel ei ole, siis jääwad tema lapsed ja käskind seda igal pool kuulutada. Seda olla Juhan Sengbusch Joosepile rääkinud.

Mõistetud jääb poole, saab tunnistahaks kutsutud - Juhan Sengbusch, Ann Sengbusch Joosepi naene ja Joosep Raudseppa oma naene et nemad seda Joosepile rääkinud.