Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.14
Kaader26,27
Daatum22.11.1873
Protokolli number20
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hindrik Lep Peakohtumees
Otto Mesila Kohtumees
Jürri Tudeberg Kohtumees
Gustav Wender Kohtumees

Astus kohto ette Päärn Tulbas: Minna kaeban et Wanna Kubja perremees Juhhan Kändler ei maksa minno palka kätte, ma teinisin Jurripäwast kunni Janipäwani, Maaria ja Jürri päwa wahhel ollin 19 päwa selle eest ei olle ma palka saand. Meie kaub olli aasta peale tehtud, meie saime rido sepärrast aias ta mind ärra, riet ollen ma saand temma käest 1 poolwillne west, ühhed toimsed püksid, 1 serk, 50 koppik raha.

Astus kohto ette Juhhan Kändler: Ma juhhatasin temmale tööd, aga ta ei täitnud mo käske egga teinud mo töd, tahtis agga ümber joosta kus ta meel mõtles, sepärrast saime me tüllisse ta läks minno jurest ärra ilma aiamatta et kl aasta peale teine teisega ollime kaupa teinud; palgaks ollin ma temmale 10 rubla rahha lubbanud, pearahah ka ni samma kui iggaühhet tulleb makst, 1 püt kaero, mahha põllale ja ka weel 4 tsitweriki karduhwlid ka mahha.

Koggukonna kohhus on moistnud Päärn Tulbarssile selle kauba tingimisse järrele mis nemmad omma wahhel teine teisega on tellinud 10 rubla aasta peale - 48 päwa eest 1 rbl 56 kop- Agga et P. T. on sanna kuulmatta ja holeta omma leiwawannema wasta olnud, ei olle tema käsko täitnud egga tööd teinud, on kohhus moistnud tallorahwa seaduse ramato järgi §447 et P.T: maksab 1 rbl-h- walla laeka trahwi.