Protokoll
LeidandmedEAA.4711.1.11
Kaader17
Daatum20.09.1885
Protokolli number228
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
J. Lipert Peakohtumees
J. Kõdar Kohtumees
T. Ilwes Kohtumees

Kaebab Els Kase oma nõumehe Tohwer Ilwese juures olles Henn Kase wastu korteri nõudmise pärast. Peale tema mehe Johan Kase surma, kui Pulksaadu talu Henn Kase kätte saanud, olla tema ja Henn Kase wahel niisugune leping sündinud, et Henn Kase temale ja tema lastele selle tarekese ja wihu sauna, mida Johan Kase ise ehitanud, ühes ühe tüki aiamaaga kartohwlide jauks, - mis hooned ja maatükk praegu tema käes pruukida, kuni surmani pruukida pidanud andma. Nüid ei tahtwat aga Henn Kase seda lepingut enam pidada. Paluda teda kohtulikult seks sundida. Tunnistajad olla: Hans Karist, Jaanus Soots ja Jaan Lint.

Henn Kase ei ole tulnud.

Selleaegne kohtumees Jaanus Soots tunnistab: Tema olla juures olnud, kui peale Johan Kase surma Henn ja Els Kase nenda leppinud, et Henn Kase, Els Kasele kuni surmani Pulksadu talus prii korteri ja nimelt selle maeakese kus see praegu sees elab ühes wihu saunaga ja selle maaga mis tare ukse ees maksuta pruukida pidanud andma.

Selleaegne kohtumees Jaan Lint tunnistab nenda samuti.

Need tunnistused on protokollidest No 111 ja 145 s.a. wõetud.

Hans Karist tunnistab: Henn Kase olla tema juures käinud ja olla ta selle käest küsind kelle päralt Pulksadu talu õiete on? See olla wastanud: Mina ei ole seal muud kui nime kandja soltati loosi eest. Aga keik warandus, maea ja hooned on Johan Kase omandus. Sell aeal olla Johan Kase alles elanud.

Kästi: Uueste tellida.