Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.26
Kaader2,3
Daatum18.10.1886
Protokolli number19
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused

Ääremärkus:
Kihelkonna kohtu käsu peale protokoll Hakenrihtri herra juure 19ma Tetsember 1886.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karel Wilbüks Peakohtumees
Johanes Kusik Kohtumees
Jaan Hawel Kohtumees

Kaebaja Juhan Prööm ütleb: et Gustas Nurr, Hans Pahlberg, on 6mal Oktober tema rehe alt hobuse riistad ära warastand, ja wiinud Ubari Jaan Kuusmani kätte ja tema on neid sealt ülesse leidnud.

Kaebaja Jaan Prööm ütleb, et se samma ööse, on se Nurr ja Pahlberg ka tema hobuse riistad ära warrastanud, ja tema läinud neid taga aiama, siis olnud need riistad aia äre maha wisatud.

Kaebataw Hans Pahlberg ütleb et tema on kül selle Gustas Nurr'ga seltsis olnud, ja Nurr on Juhan Prömi wärawad lahti wõtnud ja hobuse riistad Ubari Jaan Kuusmani kätte wiinud, aga Jaan Prömi hobuse riisto on se Nurr üksi käinud wotmas ja tema on nikaua wahti pidanud.

Kaebataw soldat Gustas Nurr ütleb: et tema ei ole Juhan Prömi wärawaid lahti wötnud, waid Hans Pahlberg teinud wärawad lahti, hobuse riistad ära wõtnud, ja siis seltsis Ubari Jaan Kuusmani kätte wiinud, sest Jaan Kuusman on teda käskinud omale ühed rangid ära warastada, ja Jaan Prömi riistasid on nad molemad Hans Pahlbergiga käinud wõtmas.

Jaan Kuusman (Ubari peremees) ütleb et tema on kül need rangid wasto wõtnud, aga tema ei ole mitte seda Nurri käskind neid warastama minna.

Kohus moistis et se soldat Gustas Nurr maksab 5 rubla Koddaso walla laekasse trahwi, ja üks rubla maksab Jaan Prömile kahju tasumist, ja Hans Pahlberg maksab 5 rubla trahwi, ja üks rubla Juhan Prömile kahjo tasumist tagaotsimise eest, ja Jaan Kuusman maksab 5 rubla trahwi ja üks rubla Juhan Prömile kahju tasumist tagaotsimise eest ja need rahad peawad saama kaheksa pääwa pärast äramaksetud.