Protokoll
LeidandmedEAA.3297.1.3
Kaader20
Daatum23.02.1887
Protokolli number11
Protokolli teema16. Kool
Märkused

Tuli ette Rosalie Paliale oma isa Tõnu Paliale eestkostmise all ja andis üles et temal Oktobri kuus m.a. Punnikwere koolis üks Katechismus kadunud ja nüüd olla see raamat Sohwi Williku käest Jürri tütre käest kätte saadud. Seda annab tema kooliwanema ja koolmeistri soowi peale kohtule teada.

 Ettekutsutud Sohwi Willik ja tema ema Leena Willem Tõntsu eestkostmisel ja andis  ema üles et sügise olla tema oma mehega Jürri Willik seda raamatut tee peal leidnud, see raamat oli ilma kaanteda olnud ja ei ole enne kui nüüd teada saanud et see Rosalie Paliale raamat olnud ta olla lapsega seda raamatut kooli saatnud. Sohwi Willik 14 aastat wana tunnistas, et tema seda raamatud mitte koolmeistri kätte andnud ei ole aga laua alla pandnud. Ette koolmeister Karl Otson ja andis küsimise peale üles et Sohwi Willik püüdnud seda katekismust ärasalata ja ei ole mitte kätte andnud enne kui ise lapse läbi otsis ja taskust wälja wõtis 18 Webruaril s.a.

 Kohus tegi otsus Sohwi Willik peab oma ema poolt 5 witsalööki saama siin kohtu juures. See otsus sai kuulutud ja täidetud.

                                             Peakohtumees Paul Mihkels.

                                             Kohtumees Juhan Peetrus.

                                             Kohtumees Josep Petur.

                                             Kirjutaja C Palm.