Protokoll
LeidandmedEAA.3369.1.7
Kaader62,63
Daatum20.06.1888
Protokolli number84
Protokolli teema17. Määratlemata
Märkused

Opusleht 21sel Junil 1888

Ärakiri K T IV K. Kohtu 3 Juulil 1888.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Kusta Rämman Peakohtumees
Kristian Kübar Kohtumees
Josep Sults Abikohtumees

Kuna Karel Otsing Weriora walla liige mitmakõrdse kogokonna kohtu miste peale mitte ette ei tulnud, keda mitmates täitmata jäänud protseissides, tema wastu kaebdustes nõudmiste perast, ja Weriora walla polizei käsukirja sunnil walla maksu wõlgade perast kogokonna kohtule tarwis oli, sis said walla polizei käsul Polizei amentik Hindrek Meening, Jakob Parmann, Jaan Lepikow ja kasak Karel Lepland temale järele saadetud. teda Karel Otsingit kõiduses ette tua Polizei amentik Hindrek Meening, Jaan Peikow, Jakob Parmann ja kasak Karel Lepland andsid ette tuues kohtule üles: et Karel Otsing henda nende eest maeas ära olla peitnud ja tema naine ameti meestele üttelnud olla, et Karel Otsing Räppinale weskile ola läinud. Aaga kasako Karel Leplandi hoolsal otsimisel on Karel Otsing sea laudast põhu alt üles leitud ja üttel selle peale, et tema haige om ja kohtu ette ei tule. Kui ametnikud teda mitte järele ei ole jatnud selle, et need temast tühjas ette käänatused on olnud, selle peale om Karl Otsing Johan Karsna käe ära purnud, ja ka Polizei amentiku Hindrek Meeningile hammastega käe külga aeanud. Kui kasak Karel Lepland temale rauad külge pandma pidi sis on tema kasaka Karel Leplandi jalguga maha löönud, suust were wälja löönud ja teda hammastega purnud. 

Kasak Karel Lepland nõuab oma peksmise eest 10 rbl. ja et Karel Otsing seaduslikult trahwitud saaks.

Karel Otsing and wastust: Et tema mitte selle ette ei ole tulnud, et temale tähte ei oles antud. Juhan Karsna lei mind maad wasta, kät mina tall es pure. Polizei ametniku Hindrek Meeningit ei ole mina mitte pusnu ei ka purda tahtnud. Kasakut ei ole mina mitte löönud, ei ole teda ka mitte purnud. Minul ei ole midagi massa muud kui üts wana kask om wäljas.

Mõistmine: Kuna Kogokonna kohus 17nel Junil s.a. Weriora walla Polizei kirja põhjusel Karel Otsingi poole nõutawaid walla maksu wõlgasi otsima on läinud, on Karel Otsing kohtu käest mõtsa ära pagenu ütteldes; mes teil minuga tegemist ja kunagi ütteski kohtu käsust ei hooli ning nüid ilma elamise lubatäheta siin omal walib elada püiab, sis mõistis kohus:

Otsus: Karel Otsing peab 4 kõrdse ilma wabandamata wäljajäämise eest a 30 kop = 12 rbl 20 kop Waeste laadiku heaks

Kasakale Karel Leplandile waluraha 5 rbl

Kasakakel kiuda raha Karel Otsingi siia toomise eest ” ” ” ” rbl 60 kop

kokku 6 rbl 80 kop. nelja nadali aea sees wälja maksma. Aga ametnikudele wastu pandmise ja nende peksmise ja puremiste 2 päewa oma kulude peale Kogokonna türmis kinni istma, jääb kunni hamuguni Kogokonna türmi kinni ning saab Weriora walla walitsusele nõudmise järele wälja saadetud, ning Karel Otsing ei tohi ilma elamise luba täheta oma jalga Kahkwa walla piiridesse tua.

See otsus L.T.S § 773 ja 774 perra kuulutud.

Karel Otsing palub suuremat kohut.

Pääkohtumees: K. Rämmän [allkiri]

Kohtumees: Kristian Kübar [allkiri]

abi: Josep Sults XXX