Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.23
Kaader51
Daatum09.03.1870
Protokolli number6
Protokolli teema10. Muud üleastumised
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Pärtel Roberg Peakohtumees
Tõnno Wilbüks Peakohtumehe abi
Jürri Palsam Peakohtumehe abi
Th. Kikajon Kirjutaja

Kohto ette kaebas Abram Murrakas, Tomas Serini naese Marri peäle, et se Marri Serin olla temma peäle Koddaso moisa Grahwi herrale wallet kaebanud, et temma olla kolimaia jurest walla laudi winud ja Laggalasse omma wenna Tomas Murrakale, kedda Marri Serin sõimo nimmega Tongiks nimmetand, pusärki teinud.

Marri sai ette kutsud ja selle ülle küssitud: agga Marri ütles et temma polle se essimenne olnud mitte sedda räkima, Anno Kusik olla teadnud sedda temmale ja teistele räkida.

Anno Kusik sai küssitud: agga Anno ei woind ennast mitte wabbandada, waid ütles et Tomas Pusep, Abram Murra naese wend, olla Uustallo taas räkind, et Abram omma wennale pusärki teeb. Temma olla selle peale küsinud: Kas seält siis lauad sia todi? Tomas olli öölnud: se saab siit laudest tehtud. Nõmmiko toas olla Anno Kusik Marrit moisa aianud, ööldes: eks sa lähhe rägi, seält on woõra walda pusärgid tehtud, mik siis omma walda laudi ei anta.

Otsus. Kohhus moistis: Anno Kusik ja Marri Serin sawad omma tühja jutto pärrast mõllemad 24 tunni wangi trahwiga trahwitud, mis warsi sai täidetud.