Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.23
Kaader44,45
Daatum15.09.1869
Protokolli number
Protokolli teema5. Kahjutasu; 8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Abram Murrakas Peakohtumees
Mart Tamberg Peakohtumehe abi
Jaan Hawel Peakohtumehe abi

No 13.al seiswa kaebtusse peäle sai Pridik RosenbergRummust ette kutsutud ja Ruh moisastLeno Mitti wargusse pärrast temma käest küssitud: Pridik Rosenberg wastas et temma sest wargussest keddagit ei tea, etmma olla sel ösel linnast tulnud, agga mitte Ruh moisas wargal käinud.
Agga Leno Mitti tunnistas Pridik Rosenbergi walletawad, ja ütles, et Pridik polle sel korrallinna saand, waid agga essite Nida ja pärrast Kogi kõrtsus olnd.
Rummo walla tallitaja Jaan Lep tunnistas, et warrastud woi witsik on Pridik Rosenbergi kasti alt leitud, ja Hans Worimees naene Trino, on sedda temma kätte tonud.
Hans Worimees astus ette ja tunnistas, et temma on näinud, kui Kadri Hallikas sedda woi witsikud tühjalt Pridiko kasti alt ärrawõtnud ja temma naese kätte and, ja se on tedda tallitaja kätte winud.
Nende tunnistuste peäle sai Pridik Rosenberg weel küssitud, kas ta ennast süalluseks tunnistaks? Agga Pridik ütles ennast ilma süta ollewad, ja ennast üksi tõt räkiwad ja teised keik walletawad.
Otsus. On saand moistetud: Et woi witsik Pridik Rosenbergi kasti alt leitud, maksab Pridik Leno Mitti kahjo 1 rubla 20 kop., mis 3me näddala pärrast peab makstud ollema, ja wargusse trahwiks saab 15me witsa hopi, mis warsi saab täidetud.