Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.23
Kaader44
Daatum18.08.1869
Protokolli number22
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Abram Murrakas Peakohtumees
Mart Tamberg Peakohtumehe abi
Jaan Hawel Peakohtumehe abi

Kohto ette kaebas moisa sullane Jürri HawelKabbernemestMart Klamasse peäle, et Mart temmal 1/2 dessatin heinamaad ärraniitnud, mis moisa polest temmale antud.
Mart Klamas sai ette kutsutud ja selle pärrast küssitud: agga Mart ütles ennast koggematta sedda Jürri Haawli heinamaad niitnud; sest temma olli moisast rahha eest heinamaad numand ja kubjas olli temmale nenda raiad näitnud; agga kui Jürri olli sedda ommaks tunnistand, siis olli Mart Jürri käest küssinud; kas ta selle nidetud heinama eest rahha tahhab, woi ni paljo temma numa heinamaast jälle nita? Agga Jürri Hawel polle Mardile selle ülle keddagit otsust anud. Siis on ta ka omma numa heinama niitnud, ja Jürri heinama peäle muist heino hunnikud jätnud, agga muist heino, mis temma heinde hulka olnud risutud, on ta ärrawinud.

Otsus. Mart Klamas maksab Jürri Haawli nidetud heinama eest, mis 3 rubla wäärt arwatud 2 rubla, üks rubla jääb rummalusse palgaks Jürri omma kahjuks, et ta Mardi küssimisse peäle mingi otsust polle annud, egga ka neid heino, mis Mart hunnikusse pannud, põlle korristanud, Mart peab se 2 rubla warsi Jürril wälja maksma.