Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.23
Kaader43
Daatum18.08.1869
Protokolli number20
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Abram Murrakas Peakohtumees
Mart Tamberg Peakohtumehe abi
Jaan Hawel Peakohtumehe abi

Kohto ette kaebas Koddaso moisawallitseja I. Ehnbaum, et Koddaso moisa Hansoristi heinamaalt 4 näddala eest 2 sado heino, arwatud 30Ltb ärrawarrastatud, ja korwi, kellega need heinad todud, on naad Hallika perre ouest leidnud. Korw, kellega heinad warrastud, on sest tuntud et korwi taggumissed rattad mõllemad essimistest rattastest möda käind; agga heino polle naad Hallikalt mitte leidnud, mis prowiga olleks kokko läind, et kül wallitseja ja kubjas on otsinud.
Hallika perremees Constantin Tamberg sai ette kutsutud ja selle üllemal nimmetud heina wargusse pärrast küssitud, kes selle korwiga moisa heino on käind warrastamas, ja kus need heinad on saanud pandud? Constantin Tamberg wastas kohto ees, et temma sest heina wargusest üsna ilma teadmatta on, et heino, egga warrast kumbagi ei tea.
Kohto poolest sai Constantin Tambergil 2 näddalad aega lubbatud heina wargaid, kes temma korwiga wargal käinud, ülles otsida, ehk isse wargaks jäda, ja seddamöda trahwi maksta, kui kohto polest märatakse.