Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.23
Kaader25
Daatum16.09.1868
Protokolli number29
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused

Ääremärkus:
Wata No 37.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Abram Murrakas Peakohtumees
Jaan Tohher Peakohtumehe abi
Mart Tamberg Peakohtumehe abi

Ette sai kutsutud Leno Kaddak ja selle wilja wargusse pärrast küssitud, mis Leno Koppel 2sel Septembril kohto ette olli kaebanud; agga Leno Kaddak ütles ennast sest wilja wargusest üsna ilma teadmatta ollewad, et ta ei olle moisa põllalt ei kõrt egga pead tonud - ehk kas waiugo ma praegust ma alla, agga sest süüst ollen ma puhhas ja üsna ilma süta, ütles Leno.
Krõõt Kressa sai ette kutsutud ja küssitud sellesamma wilja wargusse pärrast; agga se salgas wargust ja wabbandas ennast otse nisamma kui Leno, et kül se kaebaja, Leno Koppel, nende wargust neile susisse tunnistas.
Need mõllemad kaebatawad, Leno Kaddak ja Krõõt Kressa said kunni teise hommikuni puri pandud, ja teisel hommikul said need lapsed: An ja Jakob Kressa, ka ette kutsutud ja mitme wisi peäl küssitud: ka needki ütlesid ennast sest wargussest üsna ilma teadmatta ollewad.
Tunnistusseks sai ette kutsutud Wannatoa perrenaene Kadri Kika selle wiljatee pärrast, mis nende heinamaalt läbbi, Saunja külla pole läinud. Se tunnistas et nende heinamaalt läbbi on wankri jälled külla pole läinud, kus odra pead kõrtega maas olnud.
Ja Marri Lomm tunnistas et Kadri Kika olli temma ja teiste leikajatte wasto öölnud: "Meie heinamaalt läks suur wilja tee. Kas see kellegi naesterahwa tö!"
Se assi jääb weel uut tunnistust otama.