Protokoll
LeidandmedEAA.3676.1.19
Kaader120
Daatum18.06.1881
Protokolli number139
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Org Kohtumees
Johan Tamann Kohtumees
Köhler Kirjutaja
Karl Aunap Kohtumees

Peet Rosenberg tulli ette ja kaebas, et Mari Tuisk Jaan Tuisko juurest mitmed asjad, mis Jaan Tuisole pidanud jääma, ärawinud, kui: ära surnud Jaan Tuiso riided, 1 pan ja tassid ära wiinud, kui ka üht wasikast ära tapa lasknud ja palus kaebaja et kohus Mari Tuisko neid asjo tagasi andma sunniks. 

Mari Tuisk (käemees Joh. Notapera) sai ette kutsutud kes ütles, et tema sealt kül möned asjad ärawiinud, kui: tema mehe riided, mis isi ostnud - 8 R, 1 pann ka oma rahaga ostnud - - " 60 ", tassi ja klaasidest olla osalt ära wiinud aga suurem osa Jaan Tuisole maha jäänud, wasika mis ka tema omadus olla tema oma poea matukse aeaks äratapa lasknud, ka olla tema mehel, Jüri Eckbaumile ülemal nimetud riete tööpalka 2 R 40 Cop. wölgo jäänud.

Jaan Tuisk sai ette kutsutud kes ütles, et Mari Tuisk kül muist tassid ja klaasid temale jätnud on.

Kohus arwas senna, et need ülemal nimetud Mari Tuisust ära wiitud asjad, enem mitte seletud ega warandusese ülese wöetud, saab neid siis Mari ja Jaan Tuisole pooleks perida arwatud, kui: 

ärawiitud riided 8 Rbl.

pann - " 60 "

Summa 8 R 60 Cop.

selest Jüri Eckbaumi wölga maha 2 " 40 "

jäeb perida 6 " 20 Cop.

ning et Jaan Tuisk isi järele annab kus muist tassid ja klaasid temale jäänud ei jäe kaebajal nendest nöudmist ning sai

Möistetud:

Mari Tuisk peab nende ärawiitud asjade eest Jaan Tuisole 3 R 10 Cop. ja Jüri Eckbaumile töö palka 2,40 Cop. 8 päewa aea sees wäljamaksma ning kaebajad muu nöudmistega rahule sundida.