Protokoll
LeidandmedEAA.3369.1.7
Kaader47,48
Daatum14.03.1888
Protokolli number48
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused

Opusleht 14/III 88.

Ärakiri 29/III 88

K T IV K K.

 

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
K Rämman Peakohtumees
K Kübar Kohtumees
Josep Sults Abikohtumees

Märi Kütsoni kaebduses, et walla walitsus tema poea waranduse Karel Otsingi wõlgade perast ära olla riisunud, mes nüid oksjoni teel ära peab saama müidud, sai Mari Küdsoni ja tema poea Rudolf Waheri wöölmunderid Widrik Urgard ja Karel Otsing selle waranduse seletamisele ette kutsutud. Karel Otsing kolmekordse kutsumiste peale wäljajäänud.

Widrik Urgard and wastust. Mina ei tia Ruudolf Waheril muud warandust olema kui see mes Kahkwa Kogokonna Waeste laeste waranduse raamatus 1881 aastal üles on kirjutatud, mes teise Wöölmundri Karel Otsingi kätte hoita ja walitseda on antud. Selle, et Karel Otsing kes enne selle Puustuse talu N29 peremees oli, kellel selle talu täieline warandus oli ja selle warandusega paraaegust selle Puustuse talu rentnikuks jäi.

Endine wallawanem Juhan Lepland ja endine wallawöölmunder Jakob Parmak andsid tunnistust: 4dal januaril 1888. Kui meie Keisrl. Wõrro Maakohtu sunduskirja järge Karel Otsingi Warandusest 14 rbl. sisse pidime riisuma. Sai selle Puustuse talu N29 raudwara ja waeselapse Rudolf Waheri warandus wälja eratatud. Kõik mes sellest warandusest üle oli ütles Karel Otsing oma waranduse olema, kellest meil woimalik seget raha sis kohe mitte saada es ole selle, et oksjoni kuulutud es ole. Kelle äramaksmiseks Karel Otsing 2 nädali tärmini palus ja selle üle meile wõla tähe kirjutas.

Mõistmine: Kuna need walla polizei läbi Karel Otsingi warandusest sisse riisutud linad üle Puustuse talu N29 raudwara ja Waeselapse Rudolf Waheri üleskirjutatud waranduse on olnud sis mõistis kohus:

Otsus: Need sisse riisutud linad 120 kubu peawad 28. Märzil sa. oksjooni teel ära müidud saama ja Keisrl. Wõrro maakohtu käsukiri ärataita.

See otsus L.T.S § 773 ja 774 perra kuulutud. Karel Otsing 15nel Märtsil kell 10.e.l otsuse kuulmisele ette kutsu. ei ole aga ilmunud.

Mari Kudson palub suuremat kohut.