Protokoll
LeidandmedEAA.4628.1.1
Kaader34
Daatum22.06.1878
Protokolli number36
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karl Allikiwi Peakohtumees
Jaan Reimets Kohtumees

Astus ette WesseriKarl Sooperi tüttar Ann Sooper oma isaga ja kaebas, et kui tema on 3 aastad Silde Karli Sooperi ees teeninud ja säält selle kolmandama aasta eest on saada 1 kasukas ja 3 särgi alust ja üks piha, ja nüüd ei taha see Silde Karl temale seda palka wälja maksta.

Kutsuti ette Silde Karl Sooper ja ei salga, et see tüdruk Ann Sooper on küll teda 3 aastad teeninud ja selle 3 aasta eest on 1 kuub küll saada jäänud, aga see kasukas on neljandama aasta palga pääle maha tehtud, kus aga see tüdruk Ann Sooper neljandama aasta teenistuses 4 ehk 5 nädala teenistuse pärast ära läinud ja see kuub on selle pärast saamata, et selle korra kuue=riet pole tehtud olnud.

Nöuti tüdruku Anne Sooperi käest, ka ta on ni neljandamast aastad teenima hakkanud ja üks kuu aega neljandamat aastad teeninud.

Kutsuti ette tunnistust, ei ole kummagil, selle pärast:

Sai möistetud: et neil kummagil tunistust ei ole, kui palju aasta palka Karl Sooper tüdruku Anne Sooperile lubanud, siis peab Karl Sooper selle tüdrukule selle kuul ära maksma tänasest pääwast kolme nädala pärast, wöiwad aga kuuega leppida.