Protokoll
LeidandmedEAA.4628.1.1
Kaader33
Daatum22.06.1878
Protokolli number35
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karl Allikiwi Peakohtumees
Jaan Reimets Kohtumees

Astus ette Jüri Leppik ja kaebas, et arwab, et Liso Leppik on temal wist 2 aasta eest 35 rubla ära warastanud ja üks ühe teraga liigetega nuga musta pääga, ja selle Liiso Leppiko mees on nüüd 2 aasta pärast üttelnud, et see Liiso Leppiko mees temale tunnistanud kiriko tee pääl, et tema mees ühe noa leidnud ja kui tema selle päale Liiso mehe Ado Leppiko käest küsinud, ka tema on ühe noa leidnud, siis on se seda salganud, et tema pole nuga leidnud.

Pääle selle on see Liiso Leppik jälle oma tanawas koos olnud, ja sääl on tema poja naese Roodu Leppikule üttelnud, et nüüd juba nuga seda wisi üles tulnud, siis maksku selle Jüri Leppiko poeg Ado, pool raha, ning tema see Liiso Leppik poole raha. Liiso Leppik töi 3 nuga ette, aga nende seas ei olnud mitte seda nuga, mis leitud.

Kutsuti ette, Liiso Leppik ja tunnistab, et tema seltsis selle Jüri Leppiguga kiriko läinud ja siis tema sääl üttelnud, et tema mees Ado, on ühe noa maast leidnud, ja nüüd pole ühtegi rääkimist olnud.

Sai möistetud: et see Liiso Leppik seda kohto ees tunnistab, et nuga leidnud on aga kohus seda ei tea üttelda, missugune see leitud nuga on, siis peab see tunnistus Madli MurdSoewast tulewa kohto pääw ette kutsutud ja ka Andrus Leppik.