Protokoll
LeidandmedEAA.2747.1.3
Kaader9
Daatum16.06.1869
Protokolli number22
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jürri Eldermann Peakohtumees
Jaan Rosenbaum Kohtumees
Jaan Jaansohn Kohtumees
Friedrich Schotter Kirjutaja

Uemoisas sel 16mal Junil

Koggukonna kohtus.

Koos ollid: Kohtumees Jürri Eldermann

Körwasmehhed Jaan Rosenbaum, Jaan Jaansohn

Uemoisast.

Astus ette kaebaja Nömmehanso Leno Kristel ja kaebas, Karla külla perremeeste Peanahanso Jürri Jürgensohni, Abrami perrem. Johan Jürgensohni, Wetka Johan Prommi ja Aukamä Jaan Simoni peale, et nende hobbosed on temma wilja, ohtad kaerad ja läätsid ärrasötkunud ja temmale sellega paljo pahha teinud, sel 13mal s. k . p., öse, ja ei tahha temma sellega ilma tassumatta leppida.

Tabbase perremees Jaan Jaansohn, kes Tallitaja asemel on käinud sedda pahha watamas, tunnistab et seal 11 hobbose pihherdamisse asset on temma pöllo peal olnud issi mis sötkutud ja södud.

Kaebatawad, Pearnahanso perremees Jürri Jürgensohn Abrami Johan Jürgensohn, Wetka Johan Prommi ja Aukamä Jaan Simon ei salge et nende hobbosed on seal pahha peal olnud, sest et se aed seal wilja ees on wägga laggunud olnud.

Kohhus püdis neid leppitada, ja nemmad leppisid issikeskis nendawisi: Igga perremees maksab Leno Kristelile kahju tassumisseks hobbose pealt 1/2 külliitto ohre ehk kaero ja sellega on möllemad poled rahhul, ja kohhus kinnitab sedda ja ei tulle nemmad sellepärrast mitte ennam kohtu ette.