Protokoll
LeidandmedEAA.3202.1.1
Kaader7
Daatum10.05.1826
Protokolli number
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jakob Tolmatz Lesiko Jakob Tolmats Kohtumees
Matz Kenner Kennaste Matz Kenner Kohtumees
Andes Ohna Anni Andres Kohtumees

Sel 10mal Maij 1826. Moisa wallawalitseja poolest sai tennasel päewal selle Undi Moisa Kortli Ohne Maja wahhi Totz Prakli se Kontrakt Kahhe Aasta päle tehtud, se on Jürripaiwast 1826 senis kui Jürripaiwal 1828mal Aasta.

Totz Prakli peab selle Kortle Ohne truwiste perra käema, et neist Asjust mitte middagi ei kau egga hukka lehheb; ningk kui middagi selle man tarwis leeheb, siis temma nimmetap Moisa, et woiks sedda siis tetta; ningk kaeb selle Moisa Weljade perra, ning wahhib Mötza, mis temma liggidal on, et mitte üks tohhib neist kasse puud ragguda; ningk kui sedda leitakse siis peab temma selle kahju maksma, kui temma Mötza Warras mitte Kinni vottnud, ningk Moisale tätust annud. Moisa Einama peab tema ka perra käema, ningk peab perra kaema, et eizelise ei Ainama, egga Motza alla ei tulle sötma.

Selle Orjuse eest, saab temma Moisa poolt andtut, se Ajamaa Lauta tagga ni suur kui see prülla on, ningk need kats Wellja tükki, mis vasta Röngu Raja ningk tee ärene om, ja see Hainama tükki mis Kaiwo man lähheb wasta Röngu Raja.

XXX (Prakli Totz)                                                                                        G L Keijtsenberg(mõisavalitseja allkiri)