Protokoll
LeidandmedEAA.2648.1.23
Kaader15,16
Daatum04.03.1868
Protokolli number8
Protokolli teema
Märkused

Ääremärkus:
Uddewast Jakob Liwa 14 rbl. 14 aasta eest laenatud rahha, mis Koddasust Magnus Tamberg temma käest olli laenand.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Abram Murrakas Peakohtumees
Mart Tambörg Peakohtumehe abi
Jaan Tohher Peakohtumehe abi

Uddewa koggukonna kohto polest on 26mal Webruaril kirjaga kaebatud, et Koddaso walla mees, Magnus Tamberg olla 14 aasta eest Uddewa aida mehhe Jakob Liwa käest 14 rubla rahha laenand hobbust osta, ja polle nende aastade sees, mitte sedda wõlga taggasi maksnud; egga polle temmale sest wõllast tulnud ühtegi räkima.

Sel 4damal Märtsil sai Magnus Tamberg ette kutsutud ja selle wõlla pärrast küssitud; agga Magnus ütles, et temma selle rahha 18me aasta eest olla laenand; agga 14 aasta eest olla Sehmielingi herra sedda wõlga temma käest wälja pärrinud. Temmal olla moisale olnud 3 tündert odra semit maksta, mis keik temma moisa wõlg olnd; agga temma käest on wõetud ja moisa widud: 1 hobbune ja raudwanker, 1 lehm, 3 wanna lammast ja 2 talle ja 3 hanne, 2 regge ja 1 kappi. Ja peäle sedda olla Magnus Tamberg weel moisale üks ahjo täis lubja põlletanud ilma maksuta. 25 kop. olla temmal selle ahjo täie lubja põlletamisse eest antud.
Selle seggase asja ülle polle saand muud otsust tehtud, kui Uddewa kogukonnakohto kirjutud, sedda, mis Magnus Tamberg on räkind.