Protokoll
LeidandmedEAA.1089.1.1
Kaader1,2
Daatum03.01.1874
Protokolli number1
Protokolli teema1. Riiklikud, kiriklikud ja kogukondlikud koormised; 2. Varalised tehingud; 11. Vallamagas
Märkused

M Eichthal on kirjutaja. Kommentaarid eraldi tulbast on sulgudes.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Tönu Dideberg Peakohtumees
Jaan Rosebaum Kohtumees
Jürri Kugel Kohtumees
M Eichthal

Kohtu korra pärrast ollid koos Habbaja ja Armi walla kohtu Majas

kohtupeawanem Tönu Dideberg 

kohtukäemees Jaan Rosenbaum

kohtukäemees Jürri Kugel

kirjudaja M. Eichthal

Harmi.

1) Kaebtuseks tulli ette, Talitaja Tönnu Elderman pärib Madis Wedami pearahha mis 1872 Aasta esimene polle Aasta jäggu wölgga on jaend 2 Rub 13 Kop ja Maggasi aitas on wölga 1 Tünder Rukid ja selle läbi jurre kaswand et kassu topidega nüid 3 püitti on temma wölg kaswand.

2) Tulli ette Madis Wedam ütles minna tenisin Ahlbergi jures Alberg pidi minnu pearahha maksma ja Magasi Rukiste est Ahalberg wötis minnu palgast 5 Rubla ärra ja selega piddi temma mino Maggasi Rukki Tündre ärra maksma, minnu teada peawad minnu wöllad köig maksetud ollema, ja kohtu polest sai leitud et Madis Wedam wölgadest lahti on.

3) Tulli ette Ottu Ahlberg, ütles minna maksin Peter Risikambi kätte Wedami pearahha ja need Maggasi Rukkiste est 5 Rubla Wedami palgga rahha ja Risikamp pidi sellega Wedami Maggasi wöla ärra tasuma. agga Risikamp on Ahlbergiga Pearahha satnud linna Rendeise ärra maksa on 5 Rubla ka pearaha jurre pand, et rohkem saks maksetud, ja lubband Wedami Magasi wölga edasbidi ärra makssa.

4) Tulli ette Peter Risikamp ütleb et temma koguni ei olle sedda wedami Rahha Ahlbergi käest saand ei ka pearahha olle Ahlberg ärra maksnud, Köig Ahlbergi reakimenne piddi walle ollema, agga mölematele olli omma teada õigus, ja nende waidlemine olli wastastiku wägga suur, ja kumagil ei olnud ühte teist tunnistust, kis nende wahel oleks wöinud mingisugust tunnistust annda, jäi nende waidlemene kohtu selledada, et nende eneste wahel lepimist ei olnud. Kohtu möistus olli ja see wedami pearahha".

5) Kohtu möistus olli, see wedami pearahhha maksavwad mölemad pooleks sööma et Risikamp maksab 1 Rub 6 1/2 kopiga ja Ahlberg 1 Rub ja 6 1/2 Kop. (Ahlberg maksis 1 Rub 6 Kop wälja) ja need kolm püitti Maggasi Rukkid nönna samma kumgi 1 1/2 Schweriga Rukid.

(Möistetud)