Protokoll
LeidandmedEAA.2558.1.75
Kaader3,4
Daatum27.02.1914
Protokolli number2
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

A. Küng kirjutaja ja J. Aawik eesistuja

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
aa Kohtumees

Tuhande üheksa saja neljateist kümnemal aastal kahekümneseitsmendamal Februari kuup. ilmusiwad Laimjala walla kohtuse Laimjala wallast Üüwere külast Tonise talu omanik Mihail Lember, tema poeg Aleksander Lember ja naene Maria Lember ning aawaldasiwad, et Mihail Lember jättab peale oma surma talu koha Laimjala waldas Üüwere külas "Tonise" oma poja Aleksander Lemberile pärida, selle wastu lubas Aleksander Lember oma isa kunni surmani aidata, tema eest hoolt kanda, niisama ka oma woerasema, tõstamenti tegija naese Maria Lemberile üles pidamise, riide ja korteri anda kui wiimane elab, peale selle annab Aleksander Lember Mihail Lemberi kolme tütre Melania, Maria ja Elisabetale iga ühele ühe lehma ja kolm lammast, kui need juba Mihail Lemberi elu ajal seda warandust ei ole kätte saanud. Kui aga Aleksander Lember peale Mihail Lemberi surma Tonise talu ära müüb, siis peab koha müügi hinnast iga õele, nimelt Melania, Maria ja Elisavetale wiis protsenti iga ühele maksma, see on kokku wiis teistkümmend protsenti.

Tonise talus lubab Aleksander Lember nende nimetud kolme õele korteri anda, kui neil seda tarwis on ja nimelt sellele kes weel ei ole mehele läinud. Uied ehitused, mis Aleksander Lember Tonise talus teeb, on tema omad. Parandud "annab"

Aleksander Lember [allkiri]

Mihail Lember, aga ei ta ise kirjutada ei oska, kirjutas tema palwe peale J. Rei [allkiri]

1914 aastal Februarikuu 27 pääwal Laimjala walla kohus seega tunnistab, et see sinane suusõnaline lepping, mis talumeeste Aleksander Lember ja Mihail Lember wahel tehtud, kes mõlemad walla kohtule tuntud, on kirjutud akti raamatu esimese jäosse No 2 all, siin juures peale ette lugemise oliwad mõlemad sellega rahul ja kinnitasiwad Aleksander Lember oma allkirjaga, aga Mihail Lember, eest tema suusõnalise palwe peale talu mees Laimjala wallast Jacow Rei. Selle leppingu teise wiiro peale on kirjutatud "kahekümne seistmendamal Februarikuu pääewal"

Eesistuja: I.Awik [allkiri]

Kirjutaja: A.Küng [allkiri]