Protokoll
LeidandmedEAA.2558.1.75
Kaader3
Daatum13.02.1914
Protokolli number1
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

A. Küng kirjutaja ja J. Aawik eesistuja

Lepingus on maha kriipsutatud "martsikuu", mida on protokollis samuti viidatud

Tuhande üheksasaja neljateist kümnemal aastal Februari kuu kolmeteistkümnemal pääwal ilmusiwad Laimjala walla kohtuse talu mehed Laimjala wallast Iwan Rei ja tema poeg Andrei Rei, ning aawaldasiwad, et nemad on järgmiselt kokku lepinud: Iwan Rei läheb oma poja Andrei Rei juurest ära kõrwale elama ühes oma naese Maria Reiga; jättab oma poja Andrei'le kõik oma liikuwa waranduse, mis Laimjala waldas Pahawalla külas, Põlde talus on, selle wastu annab Andrei Rei Iwan Rei'le iga aastaseks üles pidamiseks ühes naese Maria Reiga iga aasta jooksul üheksa wakka rukkid, kuus wakka odre, üks wakk räimeid, kümme wakka kartuhvlid üks puud liha ja neli sada turblat. Korteri muretseb Iwan Rei oma kuluga. Andrei Rei[allkiri] Iwan Rei, aga et ta ise kirjutada ei oska kirjutas tema palwe peale Aleksei Kreis. [allkiri]

1914 aastal 13 Februari kuupääwal Laimjala walla kohus seega tunnistab, et seeseinane suusõnaline lepping, mis talumeeste Iwan Rei ja Andrei Rei wahel tehtud, kes mõlemad walla kohtule tuntud, on kirjutud akti raamatu esimese jäusse No 1, siin juures peale ette lugemise oliwad nad sellega rahul ja kinnitasiwad Andrei Rei oma allkirjaga, aga Iwan Rei eest tema palwe peale talu mees Laimjala wallast Aleksei Reis. Maha kriipsutatud "Martsikuu".

Eesistuja: I.Awik [allkiri]

Kirjutaja: A.Küng [allkiri]