Protokoll
LeidandmedEAA.1144.1.2
Kaader19,20
Daatum19.04.1885
Protokolli number41
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
K. Lõhmus Peakohtumees
Peter Pranz Kohtumees
Jaan Oppar Kohtumees

Ette tulli Jaan WesperLosist ja kaibas et eile sel 18-nel Aprilil kel 9 õddangu sõitnu tema pulma kiwitee pääl, sääl wirrutanu Jakon Kalmann, Andri Jason ja Jakob Redo möda sõiten tema kurwmatse hobbese päle ajanu tema hobbese kiwwitee päle maja ja murdnu temä, Jaan Wesperi hobbese jala katsgi. Jaan Wesper olewat se hobbese mineväl aastal 40 Rbla eest ostnu ent nüüd olewat se hobbene parrembas lännü ja temäle 70 Rbla pakkutu, sis nõwwap nüüd 80 Rbla Jakob Kalmanni ja Andre Jasoni käest ja olewat tunnistaja Peter TappoLosist ja Abram KuljusLosist ja Peter WiksLosist.

Tunnistaja Peter Wiks Losist ütles wälja et Jaan Wesper sõides kesset teed ja Jakob Kalmann, Andre Jason wirrutiwa kurralt poolt möda ette ja aijewa oma wankri Jaan Wesperi hobbese külge, weijewa wesperi hobbese kiwitee päle mahha nink sääl teed möda 5 sammu eddesi nink sääl saije Jaan Wesperi hobbese jalg murtus ja Jakob Kalmann ja Andre Jason wirrutiwa iks eddesi ja jättiwa Jaan Wesperi tee päle.

Otsus:

Jakob Kalmann, Andre JasonKiruwast ja PeterTappo ja Abram KuljusLosist ja Jakob Redo wallast tõises kohtupäiwas ette kutsuda.

Pääkohtumees K.Lõhmus [allkiri]

Kohtumees Peter Prants [allkiri]

Kohtumees Jaan Opar XXX

Kirjotaja J.Jõgewa