Protokoll
LeidandmedEAA.2747.1.3
Kaader6
Daatum31.03.1869
Protokolli number16
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted; 8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jürri Eldermann Peakohtumees
Jaan Rosenbaum Kohtumees
Jaan Jaansohn Kohtumees
Friedrich Schotter Kirjutaja

Uemoisast.

Astus ette kaebaja I. Köhler, Rentherra W. Güntheri nimmel, ja kaebas Tönnokülla perremehhe Tomas Arjaseppa ja temma sullase peale: et nim. perremees on lasknud omma sullase, Rentherra Krei kohha, kiwwiaiast kiwwa ärraweddada.

Tunnistusse mees, Tönno Sander, Rentherra teomees, tunnistab et temma on Tönnokülla perremehhe palki weddamisse pakko sealt kiwwi aia ärest maast leidnud, kus se aed ärralautud on, et se Tönnokülla pak on, teab temma selgeste tunnistada, sest ta on sedda pakko teisel päwal enne nende käes näinud.

Tunnistusse mees, Hindrek Rebbane, Rentherra teomees, tunnistab: et Tönnokülla perre sullane on sel päwal kahhe hobbosega palka kirriku jure winud, ja siis taggasitulles Krei kohha kiwwiaiast mis te äres on kiwwa winud. temma on issi näinud kui pois on kiwwikoormadega moisa jurest läbbi tulnud.

Tönnokülla Tomas Arjasep wastab: et temma kül on palka kahhe hobbosega kirriku jure saatnud, ja käskinud poisi kiwwa korjada kust sada on agga mitte kiwwiaeda löhkuda.

Kohhus möistab: Tönnokülla perremees Tomas Arjasepp, kes kül teadis, et selle te peal egga te korwal kusgil kiwwa leida ei olle, peab trahwi maksnud nisugguse rummala kässo pärrast, wallalaekasse 25 kop. höb. ja peab neid kaks koormad kiwwa senna aeda taggasi wima. Kaebataw maksis kohhe ärra, ja on selle otsusega kaebaja ja kaebataw rahhul.