Protokoll
LeidandmedEAA.3369.1.7
Kaader15
Daatum04.08.1887
Protokolli number89
Protokolli teema5. Kahjutasu; 8. Varavastased kuriteod; 9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Kusta Rämman Peakohtumees
Kristjan Kübar Kohtumees
Josep Sults Abikohtumees

Widrik Urgard kaebas, mina talwel osti Jwan Belosehubowi käest 8 süllelise kabla 45 kop. eest keda mina temale 19nel Julil s.a. Jwan Belosehubowile haino wedada andsin, keda tema eespäiw hommiks minule tagasi tooma ning kui tema seda es too sis lätsi mina tõisipäiw hommiku 21sel Julil esi kablale perra ja minu kabel oli Peter Kübardi käes, kes minule kabla ära es taha anda, ja üttel et see Belosehubowi kabel om. Mina wõtti tema olapäält kabla ja tema wõt kablast kinni ja tõmmas kablaga minu käe henda käes olewad kirwest wasta, nõnda, et minu käsi haawatus sai.

Jwan Belosehubow and wastust mina ei ole Widrik Urgardile kabla müinu, tema wõi küll talwel minu käest kabla aga raha ei ole mina mitte saanud, wiina ole mina küll joonud. Peter Urgard and wastust: 21sel Julil lätsi mina haino tooma, saal joosk Widrik Urgard minule nurme tee pääl manu ja üttel sina kabla waras ja räipe lei minnu tee pääle maha kisk kabla käests ära ja sõimas minnu iks wargas ja räipes, ning ähwardas: mina tahan sinno leüda. n.n.e.

Mõistmine: Kuna kummalgi tunnistust ei ole, kabel aga seeni aeani Widrik Urgardi käes olnu om keda Belosehubow tagasi ei ole nõudnud ja Widrik Urgarnd nüid kabla ära om pidanud. Sis mõistis kohus

Otsus: Kabel jääb Widrik Urgardi omas, aga widrik Urgard peab poole sellest kabla hinnast 22 1/2 kop. Jwan Belosehubowile 2 nädali sees ära masma, ning oma woli ja wägiwalla pruukimise eest Peter Kübardi kohta peab Widrik Urgard nõnda sama 2 nädali sees 50 kop. Kahkwa waeste laadiku hääs ja 50 kop. Peter Kübardile walu raha, Kogokonna kohtu kätte ära masma.

See otsus L.T.S. § 773 ja 774 järge kuulutud.

Widrik Urgard palub suuremat kohut.