Protokoll
LeidandmedEAA.2558.1.75
Kaader14,15
Daatum18.09.1914
Protokolli number13
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Kohtumees

Tuhande üheksasaja neljateistkümnemal aastal Septembrikuu kaheksateistkümnemal pääwal ilmusiwad Laimjala walla kohtuse talu inimesed Laimjala wallast Georgi Luukas, Aleksander Paasik, Elisaweta Awik ja Aleksei Wäli ning  awaldasiwad, et kolm esimest on Aleksei Wäli oma kauplenud heinamaa wahiks "Sääreniidi" heina maale järgmiste tingimustega.

1. Aleksei Wäli waatab järele, et wõerad loomad nende kolme isikku heina maade peale ei tule ja kui tulewad, siis need kinni wõtta ja nende eest seatud taksi järele kinni ajammise raha wõtta, mis raha tema - Wäli kasuks jäeb.

2. Waatab järele, et Sääreniidi heinamaa ajad terwed on, kui kuskil wiga juhtub olema, sellest annab heina maa peremeestele teada. Niisama on Wäli kohus selle peale rõhku panna ja järele waadata, et mets heina maade peal terwe on ja kui keski sealt puid warastab, ehk oma woliliselt ära wiib, sellest kohe teada annab.

Teenistuse aeg hakkab tänasest pääwast ühe aasta peale ja saab Wäli palgaks ühe wakka rukkid ja wõib oma hobuse Sääreniidi heinamaal sell ajal karjatada, kui heinamaa peremeeste hobused seal käiwad. Hooletumalt oma ülewalnimetatud kohuste täitmise eest wõib Wäli kohe teenistusest lahti lastud saada ja saab selle jäu palka mis teenitud aja eest saada on.

Georgi Luukas. [allkiri] Aleksander Paasik [allkiri]

Elisaweta Awik [allkiri] Aleksei Wäli [allkiri]

1914 aastal Septembri kuu 18 pääwal Laimjala walla kohus seega tunnistab, et seesiinane suusõnaline lepping, mis talumeeste Aleksander Paasik, Georgi Luukas, Elisaweta Awik ja Aleksei Wäli wahel tehtud, kes kõik walla kohtule tuntud, siin juures peale ette lugemise oliwad nad sellega rahul ja kinnitasiwad oma allkirjadega.

Eesistuja: I.Awik [allkiri]

Kirjutaja: A.Küng [allkiri]