Protokoll
LeidandmedEAA.2558.1.75
Kaader13,14
Daatum04.09.1914
Protokolli number12
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused

Kohtusse ilmumise kuupäeva kirjutamisel on tehtud hooletusviga: Septembrikuu neljandamal päewal asemel on kirjutatud neljandamal aastal.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Kohtumees

Tuhande üheksa saja neljateistkümnemal aastal Septembrikuu neljandamal aastal ilmus Laimjala walla kohtuse talu naesterahwas Laimjala wallast AnnaKustu tütar Kider ning awaldas, et soowib oma waranduse üle tõstamenti teha järgmiselt. Oma rahast mis tall järle jäeb peale surma lubab õe Maria Põlluäär´le (sünd Kider) kaks kümmend rubla, selle tütrele Liisa Kiderile kolm kümmend rubla, teine õde Juula Kider saab kaks kümmend rubla, selle lapsed Liini Kider kolmkümmend rubla, Johannes Kider kaheksa kümmend rubla, Minni Kider kakskümmend rubla, wenna Aleksei Kiderile jäeb üks sada rubla. 

Anna Kider, aga et ta ise kirjutada ei oska kirjutas tema palwe peale: Aleksei Kreis [allkiri].

1914 aastal Septembri 4 kuu pääwal Laimjala walla kohus seega tunnistab, et seesiinane suusõnaline tõstament, mis talu naesterahwa Anna Kider poolt tehtud on kirjutatud akti raamatu esimese jausse No 12, kes walla kohtule tuntud on, siin juures peale ette lugemise oli ta sellega rahul ja kinnitas tema suusõnalise palwe peale talumees siit wallast Aleksei Kreis. Seia juure walla kohus tunnistab, et tõstamenti tegijal on selleks seaduslik õigus, sest ta on selge mõistuse ja täie aru saamisega.

Eesistuja: I.Awik [allkiri]

Kirjutaja: A. Küng [allkiri]