Protokoll
LeidandmedEAA.4628.1.1
Kaader24,25
Daatum23.03.1878
Protokolli number10
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karl Allikiwwi Peakohtumees
Jaan Reimets Kohtumees
Mihkel Peterson Kohtumees
J. Simonson Kirjutaja

Astus ette wöllastKadri Juhanson käemehe oma isa Ado Kuusk ka, ja annab üles, et see mitte öige ei ole olnud, et siit wölla Kohus on Kreis kohto nöudmise peäle 8mast Webruarist see aasta sab N 258 senna üles annud, et Juhan Soomannile on saanud Andrus Soomanni järgi jäänud wärast 30 Rbl wölla kohtus möistetud saanud; selle 1876. aastal, siis kui see möistus on saanud tehtud, ei ole enam kohtumehi koos olnud kui kaks ainust, need olnud pea kohtomees Mihkel Achtmann ja Kohtomees Jaan Tamm, nikui ka see selle kordne möistus temale pole saanud ette kuulutud, mis üle tema ka juba keiserlikko kihelkonna kohto on kaibanud, nenda kui selle wasto seatust päranduse ära wedamise pärast Juhan ja Ado Soomannist, selle samma Andrus Soomanni matmise pääwal.

Kutsuti ette Juhan Soomann ja nöuti mitto kohtomeest olid koos kohto laudas kui see 30 Rbl sest tema kodunt wenna Andrus Soomanni parantusest Kadri Juhansonile maksa möisteti, annab wastuseks, et pole olnud mud kui pea kohtomees Mihkel Achtmann ja kohtomees Jaan Tamm ja endine Walla Wanem Dawid Hansen, tunnistab ka seda töeks, et Kadri Juhansoni pole selle korra kohto ees olnud.

Kutsuti ette tunnistus endine Talitaja Dawid Hansen ja tunnistab, et tema sest 30 Rbl möistusest kogokonna kohtus ühtegi ei tea ja ka seäl selle kordse kohtomöistmise juure pole olnud.

Kutsuti ette endine Pea kohtomees Mihkel Achtmann ei ole tulnud.

Sai möistetud: et selle siit poolt üles andmise pärast sest 14 Webruarist No 40. Kreiskohtuse selle Kadri Juhanson 30 Rbl. selle Juhan Soomannile selle kadund Andrus Soomanni järgi jäänud warast wälja maksa möistmine mitte seäduslikko Ordnungis pole saanud möistetud ega selle Kadri Juhansonile ette keelatud saanud, mis üle Kreiskohtole see Protokolli mahakiri, ette panna on selle palwega, et seäduslik pöhjus üles oitud saaks.