Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.15
Kaader33
Daatum08.11.1888
Protokolli number
Protokolli teema5. Kahjutasu; 6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jüri Tinaberg Peakohtumees
Peeter Parnabas Kohtumees
Hans Tolman Kohtumees
Gustas Wender Kirjutaja

Astus kohtu ette Mart Einberg. Mina kaeban: mina sain oma wõera ema käest ühe oma isa särgi, se särk oli kolm nädalad minu selgas, siis mina wihtlesin oma wõera ema jures ennast ja wiskasin selle musta särgi nende parre otsa peale, sealt kadus see särk ära, muud wõerast seal majas ei elandu ku moisa tiumees Juhan Saar, ma käisin  wiele korrale tema käest seda särki kätte saamas, ta ei annud seda mitte; nüüd oli ta selle särgi minu wöera ema kätte wiskanud, aga see on wäga ära lõhutud, nii et ei sünni enam selga panna.

2. Juhan Saar kauples mind karduflid wötma ja lubas minule süa anda, mina pidin teise päewa raha omale saama ja ta pidi minu sööma eest teise päewa jälle oma saama. Mina wötsin  7 päewa tema leiwaga moisas kardufleid 30 koppik on ta minule kätte maksnud, ma olen tema käest raha küsinud, ta ütleb: mis raha sa weel minu käest tahad, sa oled seda ära söönud.

Astus kohtu ette Juhan Saar - Sest särgist ei tea mina ühti, ei mina põle tema särki pruukinud, minul on oma särgid.

Jah pois oli minu leiwaga moisas karduflid wötmas 7 päewa, 30 kopik olen temale kätte annud, mina tehan 15 kopik päewas sööma raha saada.

Kohus moistis : Juhan Saar peab poisi särgi wälja maksma, mis ta on poisi järel ära warastanud ja ka ära kulutanud, 90 kopik selle särgi eest.

2. Juhan Saar peab poisile seda raha mis ta karduflimaal on teeninud ja mis üle sööma raha on ära masma, see on 1 rbl. 75 kop.

Kohtu wanem J. Tinaberg 

1. P. Parnabas

2. Hans Tolmann

kirjutaja: G. Wender [allkiri]