Protokoll
LeidandmedEAA.3671.1.4
Kaader6,7
Daatum06.03.1843
Protokolli number(määramata)
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Erg Jaan Erg Kohtumees

See Perremees Jaan Kott kaebas temma ollewad minnewa Esmaspae omma Wenna  Kordi   Hansu hobbosege Moisas olnut, ja ku temma Koddo seitnud, winud tema sedda hobbose Kordi Hansul koddo, ja selle Kordi kõrtsi mannu ühe Tali walla tallopoja kaest üks Rehhe sarri ostnut, mispael Abram Kibbe Poig Peter mannu tulnut ja tedda pallenut, tedda selle sarga osta laske, mis temma ka teinut, ja ku nemmad Kõrtsi sisse lainut, ühhelnut see Peter temmale et temma peawat temma Wenda Jaaku omma mannu Sullaseks wõtma, mispael temma tedda kaest küsknut kas temma munni Sullase andja ollewad, ja Kas temmale oigus ei ollawat essi Sullases wõtta. Ja kas temma Kõrtsi pengi pael koggoni rahulikult istund, tulnut see Peter ja lönud temmale Rindu wasto jallaga ninda et ta pengist maha kukunut.
Tunnistuseks andis temma ülles Kõrtsimehhe Johan ja Kibbe Johan Sullane Jaak Kass.
 Peter Kibbe see kaibatut ei salgant mitte ette tema tedda lönut, agga pengist ei olld ta mitte maha saddanut.
Tunnistus Jaak Kass tunnistes et Peter Kibbe sedda Jaan Koss lönud jallaga, agga Jaan ei olle mitte pengist maha saddanut, waid sellaga Woodi nurka wasto putnut.
Jaan Kott kaebas weel et Peter Kibbe pärrast sedda lömist temmale ühhelnut, kas temmale se Joewd olleks, olleks temma tedda erra tappnut.
Peter Kibbe salgas sedda, ja ka Jaak Kass ei taha sedda kulnud ollewad.
Moistete: Neet samat ja ka neet uuduset Tunnistumehhet tullewa kohto paewal Kohtos tallita.