Protokoll
LeidandmedEAA.2822.1.2
Kaader72
Daatum31.03.1889
Protokolli number3
Protokolli teema3. Laenusuhted; 4. Perekonna- ja pärimisasjad; 10. Muud üleastumised
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Liimann Peakohtumees
Jüri Umberg Kohtumees
Kustas Mursak Kohtumees
Mihkel Kruup Kirjutaja

Kohtu ette kaebas Anna Jööts, Sooniste wallast, et tema on Sooniste waldas PereAdu Wask juures teeninud ja Adu poeg Jaan Wask on 2 rbl. tema palga rahast ära wõtnud ja ei maksta seda mitte wälja. Nõnda kaebas Anna Jööts  23 Mai kuup. 1888aastal Sooniste kogokonn kohtu ees, ja peale selle kaebas ta weel, et Jaan Wask olla teda ära naernud.

Jaan Wask sai 20.Juni kuu pääwal 1888a. Sooniste kogokonna kohtu ette kutsutud, ja temalt teadus nõutud, mikspärast ta see palga raha on ära wõtnud. Jaan Wask andis wastuseks: Et tema seda selle pärast olla ära wõtnud, et Anna Jööts olla selle juttu wälja teinud, et  ta teda olla äranaernud. Jaan Wask sai kaa selle asja parast Sooniste kogokunna kohtu ees üle kuulatud. Jaan Wask ei salganud kogoni mitte et ta Anna Jöötsi juures on maganud, see pole mitte tema süü olnud, tüdruk olla tema juure tulnud ja teda selle töö juures õpetanud.

Et tüdruk haiguse pärast, seekord mitte ei wõinud kohtu ette tulla, saiwad nemad käsku järgmiseks kohtu pääwaks tulla, tüdruk tuli Jaan Wask mitte, tüdruk on pärast 4 korda kohtu pääwal Sooniste kogokonna kohtu ees käinud; aga Jaan Wask ei ole mitte korda tulnud, ehk küll temale 5 kirja kohaliste mõisa ja wallawalitsuste kätte on saanud saadetud, kus ta elamas oli.

Asi saab palutud Krl. Kullama kihelkonna kohtu hooleks.

Kohtuwanem: Jaan Liiman [allkiri]
I Korwamees: Jüri Umperg [allkiri]
II Korwamees:  K. Mursak [allkiri]
Kirjutaja: M Kruup [allkiri]