Protokoll
LeidandmedEAA.4439.1.1
Kaader19
Daatum29.09.1825
Protokolli number
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jagga Jaen Jank Abikohtumees

Sel 29mal Septembril 1825 
Kaibas Jaga Ewa Walja Kirriko wallast omma perremehhe peale, kelle nimmi Jagga Jaen Jank, et temma wasto liig waljo sonnaga on, ning temma lapsele toidust kelab ning kulutas et temmal nou on perremehhe jurest enne aastad lahkuda.

Kohhus kulas keik järrele ja leidis et Ewa kaibtus keik tühhine ja üks walle jut on ja tulli selgeks et temma laiskusse ning wallatlemisse läbbi ärra minna tahhab ja pealegi kaibas Jaen et temma sõnnakuulmatta ja holeto keiges asjos on, ja ütles Jaen et Ewa temma käest lubba küssind ühheks päwaks, siis lähheb temma näddaliks ja teise korra on pari näddalid ärra olnud ilma Jani teadmatta.

Jaen Jank kes isse kohto abbimees ütles et temmal se ka wagga raskeks tulles uhhe nisugguse sandi innimessega tüllitseda ja sowib sepärrast temmast piggem lahti sada se palk mis temma omma teenistus eest saab on needsinnatsed 1) 1 wak 3 küllimitto raggis 3 küllimitto odre 1 lammas 3 wak tuhwlid 2 matti ubbe kapstad. 2 wihko lokutamatta linnu 1 poolkistud kuub üks rättik.

Sedda on Jaen isse heamelega isse keik on need ning kohhus on sedda ka heaks kiitnud ning kinnitanud, ning selle pärrast et temma kui parras tööteggija laiskusse ning joomisse läbbi perremehhe jurest ärraläks, mõistis kohhus et eddespiddi middagid annam Jani käest ei pea noudma ning temma ütles isse et temma tahha middagid Jani kaest ennam.