Protokoll
LeidandmedEAA.3333.1.7
Kaader99
Daatum18.07.1866
Protokolli number
Protokolli teema3. Laenusuhted; 6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Rein Pabusk Peakohtumees
Josep Soeson Kohtumees
Wido Narusberg Kohtumees

Hindrik Oinas ja Trofim Wassilijew kaebsewa Steinwega paele, ta om neile 12 Rubla töö palka ja mona kuu paele lubbano, na omma pea kuu täis erratenino aga mitte tewweline mona kätte sano, selle perrast na ommawa toost erralaino, ja nawwa nüud ütte kuu est se tawwline kuu palk.

Steinweg kohto ette kutsutud wastotas, ta om need kaibajad mitte kuu paele, aga suwwi aeg paele töle wottno ja andis omma kontrakt kohto ette sisse, siis ta ütles ta om neile iggaüttel 3 Rub andno ja 1 wak rukki ja 1/2 wak tango warsti kui na aksewa töle tulla, ta om neil mona nenda wiis katte andno kui teised sedda om sanu, ja kui ta sedda essi moisa polest om wastu wottno, töistel teomehhed ta om sedda samma mona andno, ta ütlis ta tahhab neil tewweline palk erramassa kui na temmale se kahjo erratassutand mis temmal on sundino selle läbbi et na ommawa omma tööd mahha jätno.

Moisteti. Kaibajall taeda anda et na peawa tunnistuse läbbi selgest tehha et teised teomehhed ommawa ennamb mona kätte sano kui na essi, ja et na tewweline kuu ommawa erratenino.