Protokoll
LeidandmedEAA.3333.1.7
Kaader91,92
Daatum25.04.1866
Protokolli number
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.; 12. Vallakohtu asjaajamine ja haldustoimingud
Märkused

Moisawallitsus andis kohtole taeda ja protokollin kirjotada: sel 21 Aprili kuu päiwan sai se Karo Reino tallo Kurreküllan üllekaetud: koon olsewa pea kohtomees Rein Pabusk, moisawallitsus Atfiuhof, wallakubjas Jaan ZengowKaro Rein ja Peso Tolmusk.

Rukki pöldo saiwa üllekaetud ja erramödetud rukki ollis 3 lappi paele welja külwetod, katte lappi paele 4 1/2 wakkamaa suur, olsewa rukki körra perrast welja külwetud, kolmandal lappi paele 3 2/3 wakkamaa suur olles rukki ilda mahha tehto ja wäga santiks, nenda et Liske Peter tedda ei tahtis wasta wotta. Ülle ültsi piddis Karo Rein omma tallo maa paele mis arwatas 21 1/3 Taldre suur olla, 12 wakkamaa olla rukki mahha tehha, ta om enne 8 1/6 wakkamaa alla rukki tenno ja 3 5/6 wakkamaa külwamatta jätno. Aijad olsewa pudus 24 süld; hobboste talli paele ollis ennamb kui pool kattus pudus, ja saiwa 80 kubbo ölgi arwato, mis weel kattuse paela errakullowa. Kats aita kattused olsewa mitte parrandut, ja arwatus parrandamise paele 30 kubbo ölgi waija.

Ellomaja kattus ollis ka mitte parrandut, ja arwatas 20 kubbo ölgi parrandamise tarwis.