Protokoll
LeidandmedEAA.1134.1.4
Kaader67
Daatum19.08.1860
Protokolli number39
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Maddis Tamm Peakohtumees
Maddis Allik Kohtumees
Tomas Raja Kohtumees

Astus ette waddi weski Mölder Jürri Krimberg ja kaebas, et Krissan Trellin Lohhoso küllast, minnewal Kewwade, Palki laskmisse aial, ilma et Rahwas jures olliwad, temma weski tamme ärra rikkunud, ja selle oletusse läbbi temmale suurt kahjo teinud, mis ka Möldri Sullane Hans Henningson kinnitas.

Kutsuti ette Krissan Trellin omma Poiaga Jegorga, ja kostsiwad et nemmad 10 Meest Palkilaskmisse aial, weski Tamme peale on abbiks annud. Mis Mölder Krimberg ja temma sullane Hans, walleks ütlesiwad.

Selle peale lubas Jegorga, peale Mihkli päwa need weski tamme abbiks antud Innimessed Kohto ette tuwa. Ja nimmetas peale selle Kressan ni kui temma Poig Jegorga et mitte Palkite laskmisse pärrast, agga Möldri omma wägga rummala töe läbbi on se weski temma ärra rikkunud, sest et Mölder Krimberg minnewal Suwel, se weski Tammi Pohja Rint palki tuggi, katki raitunud, miks pärrast, se on weel teadmatta, ja selle läbbi uksi on se kewwade wessi weski temma Pohja ülles töstnud ja ärra rikkunud. sedda palki raidumist tunnistas Möldri wanna sullane Juhhan amber ja Karel Kras.

Selle peale sai möistetud et Mölder Jürri Krimberg ni kauwa rahhul on, kui temma parremat tunnistas et palkide labbi se nimmetud weski tamm on ärra rikkutud, Kohto ette saab tomas