Protokoll
LeidandmedEAA.3261.1.4
Kaader164,165
Daatum16.12.1885
Protokolli number
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 14. Suhted kõrgemate kohtutega. Kriminaalasjade algatamine.
Märkused

Sel 16 Detsembril 1885

Keiseliko  4ta Tarto Kihelkonna Kohtu kässu perra sest 4 Nowembrist s.a № 7158 peawa Mihkel Klaos, Johan Udel ja Johan Link 69 Rubl 50 Kop Roman Rosenthali heas massma. selleperrast ollit need nimitedut tänna ette kutsutu ja ka ette tullnu:

Mihkel Klaos, Johan Udel ja Johan Link andsiwa ülles, et neil Howi kohtu mõistuse perra se õigus om neide Roman Rosenthali ärra muüidut asjade est sada raha Joachim Rosenthali konkursi warrantusest tagasi nõuda ja nimelt om neide Roman Rosenthali ärra müidut asjadest sanu:

Rubl Kop
2 Sängi est 5 57
patju est 12 85
seina kella est 1
2 wankri est 5 40
Summa 24 Rubl 82 Kop

ja pallusiwa, et Kogukonna Kohus kui Joachim Rosenthali Kongursi wallitsus seda 24 Rubl 82 Kop sest rahast Roman Rosenthali heas wälja massas mis Ladikon seisab. Seda raha, mes sest pudus tulleb, ei taha nemma massa, selle est sekõrdne kohtumees Rein Anko ja Johan Janzen ka Oksioni jures om ollnu ja Krami wälja tonu sis nemma ka ütten massa awitama peawa.

Mõistetu: et Mihkel Kalos, Johan Link ja Johan Udel sest rahast, mes sijn ladikun seisab, mitte seda 24 Rubl 82 Kop wälja ei sa massetu, selle et se raha, mis sijn sehen seisab, Korzu tallu wiljast om sadu ja Uellemba Kohtu poolt Johan Blocki nõudmisse ja Joachim Rosenthali magatsi wilja wõlla päle kinni om keelatu.

Se mõistus sai kulutado ja õpetus leht wälja antu.

Päkohtumees J. Link /allkiri/

Kohtumees: Johan Klaosen XXX

" Peter Iwan  /allkiri/

J. Krosbärk /allkiri/