Protokoll
LeidandmedEAA.2611.1.1
Kaader18,19
Daatum15.03.1869
Protokolli numberII
Protokolli teema5. Kahjutasu; 8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Jünter Peakohtumees
Ado Kreis Kohtumees
Mart Ie Kohtumees

Ette tulli Hans Kletter ja andis Protokolli ülles et temmal on üks luk 15mal Küünla ku päwal ösel ärra lõhhutud ja sealt on ärra warrastud kaks särki üks lenna nelli lesikast kümme naela lihha ja sedda kahjo on arwata 12 Rub. 16 koppikast.

Need wargad ülles tulnud, kes on warrastanud: teine on meist, Käblast Jürri Pras, leritud mees, ja teine on Kidewast Juhhan Kiltroff ilma lerimatta, ja sedda on nemmad keik kahhekissi seltsis teinud mis siin üllewel on nimmetud. Sedda tunnistawa nemmad kül mõllemad et naad sedda on teinud, agga sedda ei ütle nemmad mitte, kus nemmad sedda on pannud; ja selle peale on Kohto polest lubbatud et nemmad mitte ei ütle kus nemmad sedda warrandust on pannud, ihhonuhtlusseks 15 witsa hopi Jüri Prassil ja 12 Juhha Kiltrohffile ja siiski ei olle nemmad ülles üttelnud, kus nemmad on sedda pannud.

Siis kui Jüri Pras 11mal Märtsis sai kinni wõetud, omma kotto, siis on temma Tallitaja lubban mahha lüa ja 13mal on ta. Kohtowannema maia lubband ärra põlletada, kui lahti päseks.

III On need samma, kaks meest Kidewa wallast Hindrik Kiltrohffi aidast warrastanud ja lukku ärra lõhkunud ja kahheksa Rubla eest krami wälja tonud, mis nende kääst on ülles leitud ja siis põlle weel mitte need kaks aida wargust teada olnud. Siis on Kidewa Koggokonna kohhus neid selle pärrast trahwinud, ja neil polle se kord olnud wälja maksta pallunud nemmad kannatada, mis neil wõlgo praego alles on.