Protokoll
LeidandmedEAA.2543.1.5
Kaader53,54,55
Daatum08.03.1901
Protokolli number4
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
M. Luuk Peakohtumees

Ilmusiwad Alliku walla kohtusse siit walla liige Jürri Jürri poeg Lintrop ja Kirna walla liige Kustaw Kustawi poeg Kuhlberg, mõlemad kohtole  palelikult tuntud ja palusiwad järgmist  nende wahel tehtud kontrahti raamatusse sisse kirjutada:

Kangro päriskoha omanik Jürri Jürri poeg Lintrop Alliku wallas annab oma tuuleweski oma päris krundi peal, ühes weski all olewa elu majaga ja weski riistadega Kirna walla talupoja Kustaw  Kuhlbergi kätte /12/ kaksteistkümneks aastaks rendi peale järgmiste tingimestega:

2. Annab kaks wakamaad põldu weski juurest, lehma karjamaa ja peale selle ahju kütteks, oma krundi pealt turbaid wõtta, nõndapalju kui tarwis läheb senna juurde.

3. Renti maksab Kustaw Kuhlberg selle weski eest aasta pealt /50/ wiiskümmend rubla. See rent saab aasta hakkamisel ära maksetud.

4. Weski ehitamise wõttab Kustaw Kuhlberg oma peale ja kõik mis seal juures teha tuleb, nimelt: Uus pearattas, pea kederwars ja wäljaspoolt sindletega ülewoderdamine ja weel muud wähemad tööd.

a) Tarwiliku materiali nende tööde juure muretseb omalt poolt rendi andja.

b) Ühe  paari usi kiwa teeb Kustaw  Kuhlberg oma kuluga.

d) Edaspideste weski parandamiste juurde peab Kustaw Kuhlberg kõik materiali ise oma poolt muretsema.

e) Selle ehitamise eest saab Kustaw Kuhlberg ühe (esimese) aasta rendi /50 rub/ wiiskümmend rubla tagasi arwatud.

5. Kontrahti hakkamisega maksab Kustaw Kuhlberg /50 rub/ wiiskümmend ühe aasta renti ette, aga see rent saab loetud ehk arwatud 1902 a. Jürripääwast, kuni 1903 Jürripäewani rendiks.

6. Rendiandja Jürri Lintrop annab elu maja parandamise tarwis oma poolt materiali, kui seda tarwis peaks minema, nagu katuse õlgi ehk muud tarwitust.

7. See kontraht hakkab maksma 23 Aprillist 1901 a ja kestab edasi kunni 23 Aprillini 1913 aastani.

8. Rendiwõtja lubab et rendiandja Lintrop wõib oma rehe peksu masina weski juure küüni panna oma wilja peksmiseks ja rentnik peab temale selle ülespanemiseks abiks olla ja ei wõi midagi tasumist selle eest nõuda.

See leping on peale raamatusse kirjutamist pooltele ette loetud.

Kustas Kuhlberg /allkiri/

J. Lintrop /allkiri/

Eesistuja M. Luuk /allkiri/

Kirjutaja Douglas /allkiri/