Protokoll
LeidandmedEAA.4628.1.1
Kaader18,19
Daatum24.11.1877
Protokolli number52
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karl Allikiwwi Peakohtumees
Mihkel Peterson Kohtumees
Jaan Kodasma Kohtumees
Jaan Roodus Kirjutaja

Astus ette Jaan Reimets ja kaebab, et see Mihkel Reimets on teda lönud ja Jüri Reimets teda ees körtsi tuas peksnud ja jalge alla tallanud.

Kutsusti ette Jüri Reimets ja salgab, et tema sest peksmisest ja riust ühtigi ei tea, sest et joobnud olnud, et ühtigi ei mäleta.

Kutsuti ette tunnistus Jaan Pilmann ja tunnistab, et see Jüri Reimets on selle Mihkel Reimetsa wahele tulnud kui Jaan Reimets sellega letti äres rääkind ja seda Jaan Reimetsa üle letti ühe hopi löönd.

Kutsuti, ette tunnistus, Mihkel Tõu ja tunnistab, et see Jüri Reimets essiti temaga senna tuppa kutsund, aga seal paika on wend, Mihkel Reimets seda Jaan Reimetsa löönud, seäl wötnud Jüri seda Jaan Reimetsa kinni ja peksnud seda nurkas, kus Jaan Pillmann wahele läind ja neid ära lahutand.

Kutsuti ette kolmas tunnistus Kerbo Jakob Puusild ja tunnistab et need molemad, Jüri ja Mihkel Reimets seda Jaan Reimetsa peksnud ja kiskund ja tema senna wahele tulnud ja neid ära lahutand ja rahusse jääma ajand, kus juures kaks hopi löia saand körtsimehe käest härja karaga.

Sai moistetud: et see peksminne Jaan Reimets pärast tõssi on, et Jürri Reimets ja Mihkel Reimets teda löönd nenda kui need kolm tunnistuse meest Jakob Puusild, Jaan Pilmann ja Mihkel Tõu tunnistawad siis saab see Jüri Reimets selle Ridlemisse eest 15 hopi witso ja jaewad rahuse; et iho hirmu ei taha wötta siis maksab 3 Rubla.