Protokoll
LeidandmedEAA.2827.1.5
Kaader105
Daatum26.10.1885
Protokolli numberXXIX,38
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused

Protk. XXX ja 42 all ära seletatud.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
H Pisa Peakohtumees
W Poola Abikohtumees
W Mölder Abikohtumees
Gustav Bransfeld Gustav Bransfeld Kirjutaja

Koos olid, Tallitaja: H. Pisa, abimehed: W. Mölder ja W. Poola, seatud kohtupääwa pidamas.

Peeter Tareste astus ette ja räägib wälja, et Gustav Kiil wiimati tema naese käest 30 Cop. wõtnud ja lubanud selle eest jälle wabrikust ühe tühja willa koti tuua. Öölnud: ma palun Directori herra käest ühe koti ja toon teile. 19 Octobril toonud ka ühe koti. Tema sest ühtegi ei tadnud. Kui ta selle koti oma naese käes näinud, küsinud tema, kust ta seda saanud. Naene rääkinud seda lugu. Tema öölnud: Ta pole seda mitte wabrikust auuga saanud, waid warastanud, sest kuulda on, et üks kott on ärawarastatud. Tema annud seda Polizeile üles, kes seda wabriku walitsusele ette pannud.

Gustav Kiil astus ette ja sai see asi tall ettepandud, rääkis wälja, et tema 19 Octobril warsi peale lõunat wabriku selle willa koti kõrwale pannud ja õhtul massinamajast läbi läinud, koju wiinud ja P. Tareste naesele annud, kelle käest ta enne juba 30 Cop. selle peal wõtnud, et pidanud Directori herra käest omale üht kotti paluma ja temale andma. Et tema selle koti warastanud, pole ta P. Tareste naesele öölnud.

Otsus: Et G. Kiil selle koti wabrikust warastanud, selle eest saab trahwi, 24 tundi wangisistumist. Tema palwe peale, et tall aega pole wangis istuda, sai trahw muudetud, nõnda, et ta maksab rahatrahwi 2 rub. Peeter Tareste sai noomitud, ja kästud oma naesele ettepanna, et mitte ei tohi wabriku töörahwa käest midagi wabriku asju wastu wõtta.