Protokoll
LeidandmedEAA.2827.1.5
Kaader82
Daatum30.03.1885
Protokolli numberXIII,19
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused

Wangi trahw Warsi ära seletud. Raha 4 Mail sissemakstud.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
H Pisa Peakohtumees
W Poola Abikohtumees
W Mölder Abikohtumees
Gustav Bransfeld Gustav Bransfeld Kirjutaja

Mis X ja 12 all poolele jäi, sai ette wõetud.

Johannes Tõu astus ette ja rääkis wälja, et sell õhtul on tema kõrtso ees õues heält kuulnud, läind wälja waatama, kaks meest olnd koos. Tema lahutanud neid ära. Teine läinud jooksu, teine kortsu tuppa. Kes need olid, pole tema tunnud. Toas on ta näind et see üks Koppu mees olnd kes tuppa tulnud. Koppumees rääkinud toas, et sel mehel kes temaga koos olnud, kang käes olnud ja õues luuranud. Kõrtsmik käinud õues waatamas, ei leidnud kedagi. Tema ise pole pimedas näid et tall kang käes olnd, pole ta ka sest kangi wargusest midagi teadnud.

Madis Kõmmus astus ette ja räägib, et tema ka kisa peale õue läind. Koppumees ja Tõnis Pink olid koos. Joh. Tõu lahutand neid ära. Koppumees läind tuppa. T. Pink jooksd kõrtsu taha. Pärast tulnd T. Pink jälle kõrtsu kotta, ja öölnd. Kus mo kindad on? need jäid seia maha, naad tundwad neid.

Suud suud wastu tunnistas Tõnis Pink et tema selle kangi warastand ja tall seltsimehi ega nõumehi pole olnud.

Otsus: Tõnis Pink saab selle kangiwarguse trahwiks 36 tundi wangisistumist; Jüri Kõrges maksab selle eest 1 rub. trahwi, et Jõesbergile waletas, et kang jäe alla libisenud.

Seega sai kohtupääw lõpetud.