Protokoll
LeidandmedEAA.3202.1.2
Kaader39,40
Daatum09.08.1888
Protokolli numberN129.
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused

Algus kaader 39 järg kaader 40

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Mihkel Roth Kanapursa Mihkel Roth Peakohtumees
P Unger Kohtumees
J Tiideberg Kohtumees
Tõnis Uint Mäepunga Tõnis Uint Abikohtumees

Lutsu Jaan Purga kaebas, et Karl Raudsepp Paluperast on 31.Märtsil sa. tema talusse tulnud, kui ta mitte kodus ei olnud, ja on sääl metsavargust taga otsinud, käinud kiik hooned ja laudad läbi ja lubanud perenaese köita, palus teada saada, mis metsavargust ja kelle lubaga on Karl Raudsepp tema majas otsimas käinud.

Karl Raudsepp Paluperast vastas, et tema hoole all olla üks tükk Palupera mõisa metsa, säält kadunud mitmed puud ära, viimaks võtnud ta ametnikud Hans Raudsepp ja Ado Tiirmann Paluperast ja Hans Kangur Aakrest ja tulnud kahte palki järele otsima, mida nad ka Lutsu talu aija alt võsastikust ära leidnud, pärast seda läinud nad talule, et peremees Jaak Purga käest järele küsida, kas ta ehk nendest puudest midagi teab, väljase näinud nad, et Jaak Purga kodu olnud, aga olevat lauta minnu, kuhu perenaene neid mitte järele minna ei ole lasknud, vaid toobri puud võtta lubanud ja niiet. nika teotanud; pärast seda viinud ta need palgid ametnikude teadmisega oma kodu, kus nad praegu paigal seisavad.

Kohus tegi

Otsus:

Seda asja Palupera kogukonnakohtu kätte saata, kuna see puuvargus Palupera maa pääl olnud, ja ka Jaak Purga juba kord sinna kog.kohtu juure kutsutud saanud on, kus ta ka siis oma kaebuse  Karl Raudseppa vastu sisse anda võib.

Otsus saije säädusl. kuulutud.

20.Aug. 88. ära saadetud.